Existeixen moltes creences sobre el cabell que ningú sap amb certesa d’on han sortit. Això sí, de tant repetir-les, hem acabat donant-les per bones. Per exemple, és veritat que cal aclarir el cabell amb aigua freda? O que cal evitar els tints durant l’embaràs? L’equip d’experts d’Olaplex –tractament que ajuda a reparar el cabell danyat durant processos químics i tèrmics– ens explica què hi ha de veritat (o no) en alguns dels mites sobre el cabell més comuns.

1. Cal tenyir-se amb el cabell brut. VERITAT A MITGES

Si ets de les que van a la perruqueria amb el cabell com si haguessis passat dues setmanes en Glastonbury, perquè penses que el tint “agafarà millor”, estàs equivocada. “Els tints actuen igual, encara que el cabell estigui recentment rentat. El que sí que és cert és que el cuir cabellut net està més exposat, per la qual cosa és més probable que et piqui el cap durant la coloració o que la zona s’irriti”, assenyalen des de la marca. D’aquesta manera, l’aconsellable és que rentis el cabell uns dos dies abans d’anar a la perruqueria. Però no valen excuses per evitar rentar-t’ho durant una setmana.

2. El cabell creix més ràpid quan el talles. MITE

Explicat de forma senzilla: el cabell que surt del teu cap està mort. Així que és igual que el tallis tots els mesos o una vegada a l’any: no influirà en la rapidesa del seu creixement. “El cabell amb puntes obertes pot obrir-se fins a l’arrel, donant la sensació de que és més fi. Per aquest motiu, quan hem tallat el nostre cabell recentment el notem més gruixut i fins i tot en major quantitat. Això pot fer-nos pensar que ha crescut més ràpid, la qual cosa no és cert”, aclareixen els estilistes d’Olaplex.

3. És aconsellable aclarir-se el cabell amb aigua freda. VERITAT

Segur que, més d’una vegada, has escoltat lo bo que és fer l’últim aclarit del cabell amb aigua freda. No saps molt bé per què, però has decidit provar-ho, encara que sigui una idea poc desitjable durant els mesos d’hivern. Doncs bé, tot té una explicació. L’aigua freda segella les cutícules del pèl, per aquest motiu es veu més brillant quan apliques temperatures més baixes. A més, afavoreix la circulació en el cuir cabellut.

4. El cabell cau més a la tardor. VERITAT

És probable que durant els mesos de setembre, octubre i novembre el teu cabell caigui amb més freqüència i en major quantitat. Ja sigui per l’estrès que suposa tornar al treball o perquè el sol, el clor i el salnitre danyen i afebleixen el pèl, la veritat és que sí, ens cau més a la tardor. “L’ideal per reduir al màxim la pèrdua és dur a terme una sèrie de rutines que reparin el cabell danyat. Olaplex no solament retorna lluentor, suavitat i força a tomb durant els passos que es realitzen en el saló, sinó que la seva Nº3, d’aplicació a casa per part de la mateixa usuària, és perfecte per mantenir els resultats”, aconsellen des de la marca.

5. No has de tenyir-te si estàs embarassada. MITE

Si et tenyeixes de forma habitual i t’has quedat embarassada, és possible que algú t’hagi comentat el perillós que és tenyir-se el cabell durant la gestació. Gens més lluny de la realitat: “La millora en la formulació d’aquest tipus de productes, que fa anys sí que incloïen alguns ingredients perillosos per al fetus, ha permès que, en l’actualitat, el bebè no corri riscos perquè la mamà decideix tenyir-se”, asseguren des d’Olaplex.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada