misse 1

L´obertura econòmica a empreses de fora ha aportat 210 milions d´euros, des que el 2012 es va aprovar la llei d’inversió estrangera. Així ho ha assegurat en declaracions al programa “Ara i aquí”, de RNA, Josep M. Missé, el secretari d´estat per a la Diversificació econòmica.

La meitat d´aquestes inversions provenen de l´estat espanyol, mentre que el 24% són franceses. El 2015 hi ha hagut un increment important d’empreses d´Alemanya que s´han establert o pensen fer-ho, amb una quantitat en inversions d´un milió d´euros.

Des del 2012, en què es va aprovar la llei, el nombre d’empreses que s´han establert ha crescut, i és el 2015 quan hi ha hagut un augment més destacat. Segons el secretari d’estat per a la diversificació econòmica, Josep Mª Missé, “estem parlant d’una inversió estrangera que des del 2012 ha aportat 210 milions d’euros i d’un segon trimestre del 2015 – que és el segon millor trimestre en inversió estrangera- que ha deixat 35 milions d’euros”.

Quan una empreses estrangera es vol establir a Andorra ha de presentar un pla de negoci, especificant la inversió inicial així com el nombre de llocs de treball que pensa desenvolupar. Segons Josep Mª Missé, la majoria han acabat fent una inversió superior a la inicialment estimada. Ha explicat que hi ha “un cicle permanent d’empreses que estan interessades i van realitzant inversions però és difícil quantificar fins a on pot créixer això”. “El que veiem és que la invrsió no decau, sinó que es manté estabñe entre els 35-40 milions trimestrals”.

Les previsions apunten a que moltes empreses que han decidit establir-se a Andorra estan esperant que s´pliqui el conveni de doble imposició amb Espanya. Govern preveu que aixó comportarà un augment important d’inversions estrangeres provinents d´aquest país.

2 comentaris

  1. Ni capacitats ni vergonya. Suplir la incompetència amb mentides hauria de ser quelcom penat, almenys quan es tracta de la gestió de fons públics i del futur del país. Aquest govern i aquesta canalla de DA ja fa dies que malmeten el bon nom d’Andorra de forma indiscriminada, a canvi de perpetuar-se en uns càrrecs (massa sovint inventats), amb responsabilitats i salaris que estarien molt lluny d’assolir en l’àmbit privat i per mèrits propis. I exemple d’això, ho és aquest personatge o el mateix Toni Marti.

  2. Cambia de camello!!!!! …vayaseeee Sr. Misseeeeee, vayaseeeee.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada