martiÉs  un plaer i un honor poder dirigir-me, un cop més, a la ciutadania andorrana amb motiu de la celebració del Dia de Meritxell. La Festa de la nostra Patrona sempre ha estat un dia de felicitat i retrobament entre amics i coneguts, una jornada on la unió del nostre país es fa palpable i on tots demostrem que ens estimem aquesta terra que tant ens ha donat. Meritxell ens permet fer realitat la divisa andorrana: La unió fa la força. 

Més enllà del protocol i les tradicions, que són obligatoris i necessaris per poder demostrar el compromís d’Andorra amb els seus orígens, el Dia de Meritxell és el dia de la gent d’Andorra. Un dia on el nostre país demostra l’essència del que realment ha estat al llarg dels anys i del que continua sent, un país d’acollida on tots treballem pel futur dels nostres fills, on tots treballem per millorar Andorra.

L’Andorra del futur serà molt diferent del país que vam conèixer en el passat, tots hem de ser conscients, per poder caminar plegats, que el camí que hem emprès és el de la modernització del nostres país. Una transformació d’Andorra que pretén reformar diversos àmbits i que té com a principal objectiu posar unes bases sòlides d’una Andorra que continuï donant oportunitats a tots els seus ciutadans.

En diverses ocasions he recordat que la transformació social i econòmica que estem vivint és inajornable i que el futur d’Andorra passa per ser un país obert a Europa i al món, i promovent iniciatives de transparència i homologació. El Govern que tinc l’honor d’encapçalar està convençut que el futur passa per tirar endavant aquestes polítiques, però també està convençut que la reforma passa per estar al costat de la gent. Perquè el nostre objectiu és seguir fent d’Andorra un país acollidor, un país per viure.

Sovint l’activitat frenètica de cada dia no ens deixa veure quins són els nostres actius reals com a país: tenim una seguretat ciutadana exemplar, un entorn i una natura fabulosos que ens permeten viure i treballar en un entorn únic, una cultura i una història mil·lenàries que ens fa ser singulars i un sistema educatiu gratuït, multidisciplinari i multilingüe molt competitiu que és envejable a ulls del món. Aquesta és l’Andorra que també hem de promocionar, la que cuida el nostre patrimoni, dóna cada vegada més oportunitats als nostres joves i la que esta al costat de la seva ciutadania.

Una Andorra que mira el futur amb entusiasme, seguretat i ambició. I fer-ho des de la unitat. Una unitat que no implica renunciar a les diferències, als diversos punts de vista que enriqueixen la nostra societat. És més, sense aquesta diversitat, la unitat de la nostra divisa no seria possible: perquè només es poden unir elements diferents, no uniformes. El Dia de Meritxell és una bona ocasió per fer una crida a aquesta unitat dins de la diversitat. Els responsables polítics ens hem d’emmirallar en la nostra societat i ser capaços de caminar plegats cap a un futur esperançador, mantenint i respectant les nostres diferències.
La voluntat del Govern és aquesta, encarar el grans reptes de futur entre tots. Així ho hem fet amb el pacte d’Estat per a l’Acord d’Associació amb la Unió Europea i amb l’oferta d’entesa per a la reforma del sistema sanitari i de les transferències i competències als Comuns.

Sempre m’ha agradat conversar, escoltar i guiar-me pel que em diuen els meus conciutadans; crec que treballar pel país és creure en ell i sobretot creure en la seva gent. En aquest dia d’unió nacional, en el dia de la gent d’Andorra deixeu-me desitjar-vos un feliç Dia de Meritxell. Visca Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada