Commemoració multitudinària en el 20è aniversari de la coronació de la Verge de Canòlich. Una jornada que malgrat una previsió pessimista s’ha saldat sense pluja i amb el repartiment de 6.000 pans beneïts per un mossèn Pepe Chisvert satisfet de la reacció de la seva parròquia a la remodelació de l’església de Sant Julià i Sant Germà.

Pels vols de dos quarts de vuit del matí d’aquest dissabte els primers peregrins han iniciat l’ascens pels dos camins que condueixen al santuari. Amb precaució pels que transitaven pel vell, una mica enfangat degut a les pluges d’aquests darrers dies segons informa RTVA.

Tots i cadascun d’ells tenen records i experiències pròpies relacionades amb la Verge, que enguany celebrava els seus 20 anys de la coronació.

L’aviada de coets a les vuit del matí prevenia els assistents que faltaven dues hores per a la missa més concorreguda de la jornada. L’ofici de les deu, a més de la missa, ha comptat amb el ball de la coronació de la Verge de Canòlich a càrrec de l’esbart Laurèdia.

Josep Miquel Vila era també cònsol major en el moment de la coronació ara fa vint anys. Ha volgut recordar el missatge generós que vol transmetre la tradició de la benedicció i el repartiment dels 6.000 pans.

Per la seva banda, mossèn Pepe Chisvert no podia estar més satisfet de les primeres reaccions a la remodelació de l’església parroquial, on des d’ara la imatge original de la Verge té un lloc destacat dins el recinte.

El disseny i l’execució de l’obra ha anat a càrrec del pare jesuïta Marko Ivan Rupnik, una autoritat mundial en la matèria.

La dedicació de l’església parroquial de Sant Julià i Sant Germà tindrà lloc el proper 10 de juny. En aquesta ocasió sí que es comptarà amb la presència del bisbe de la Seu d’Urgell i copríncep episcopal Joan Enric Vives, absent durant la jornada d’aquest dissabte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada