vives-ordinoEl 1 de novembre ha començat la visita pastoral que l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília realitzarà enguany a la parròquia andorrana d’Ordino, i que s’allargarà fins el dia 13 de novembre. A les onze del matí ha presidit la Missa Solemne de Tots Sants a la parròquia de Sant Corneli i Sant Cebrià, acompanyat pel Rector de la Parròquia, Mn. Joan Fenosa i pel Secretari General de la diòcesi Mn. David Codina. A la Missa hi han assistit els cònsols de la parròquia, Bonaventura Espot i Consol Naudí i una representació de les autoritats locals. Després s’ha desplaçat fins a Sant Martí de la Cortinada per celebrar l’Eucaristía a les 12:30. Allà ha tingut ‘loportunitat de conèixer les persones que s’han acostat a saludar-lo i que també han participat de la pregària al cementiri.

A la seva homilía ha explicat el sentit de la Visita Pastoral, posant èmfasi en el seu significat “és la visita del pastor, d’aquell que fa les vegades de Jesús, una visita d’acompanyament i de servei a la comunitat” i en que, antigament era molt esperada perquè les comunicacions eren diferents: ara hi ha més proximitat. “És una visita de bona voluntat a totes les dones i homes” que encara té més importància per la poca distància que hi ha entre les persones al Principat d’Andorra. L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, també ha glossat la lectura del dia, per explicar el sentit de la festa: “És la festa de Tots Sants, de totes les persones que en diferents èpoques, des de diferents experiències han seguit a Jesús. Perquè les persones corrents, també podem ser sants, també podem viure les Benaurances”. “Hi ha una sang que renta els pecats, que renta la humanitat: és la dels màrtirs, la de les persones que se sacrifiquen pels altres”, i en aquest sentit, ha recordat el testimoni de dues religioses supervivients de l’èbola, que formen part de la comunitat de religioses de la Immaculada Concepció, que tenen casa a Agramunt, i la tasca de tantes persones que silenciosament donen la seva tasca i la seva vida per ajudar al altres: “ells són els fills de la llum, que són capaços de donar als altres en actes de sacrifici que els poden dur a la mort”.

A la tarda és previst que encapçali la processó tot resant el rosari i amb sengles pregàries als cementiris d’Ordino i de Sornàs.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada