L’arquitecte Miquel Mercé ha guanyat el concurs d’idees convocat pel comú d’Encamp per reformar el tram de l’avinguda Mitterrand comprès entre l’hotel Rosaleda i la placeta Sant Miquel.

La proposta escollida ha estat ‘Projectes de segle: del cotxe al vianant’, amb què l’arquitecte ha volgut reflexionar sobre l’evolució del nucli d’Encamp. Mercé ha recordat que la carretera va suposar un revulsiu per al poble, però des que es va fer la variant i les avingudes Martí Alanis i Mitterrand no són carretera general, no s’ha fet cap millora urbanística.

El projecte recupera el carrer per als vianants i rememora l’Encamp d’abans. El cònsol major, Jordi Torres, ha subratllat que les tres propostes que s’han presentat al concurs d’idees han complert els criteris del comú i la seva voluntat de recuperar el centre històric, i la centralitat de les places dels Arínsols, del Consell i de Sant Miquel.

Ara, Mercé té tres mesos per redactar el projecte executiu i després es licitarà l’execució de les obres, pel que la reforma urbanística pot ser una realitat durant el 2019. Tot el projecte tindrà un cost de poc més de dos milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada