Miquel Calsina alerta que hi ha bancs que no liquiden correctament l’IGI

calsinaEl portaveu de l’Associació de Comptables, Miquel Calsina, ha explicat que, un any després de l’entrada en vigor de l’aplicació de l’IGI, encara hi ha bancs que no el liquiden correctament. Així ho ha manifestat en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en què ha explicat que hi ha un banc que no aplica l’IGI sobre la comissió dels efectes dels rebuts, de manera que ‘està defraudant al Govern’.

Miquel Calsina creu que un any després de l’entrada en vigor de l’aplicació de l’IGI encara s’està lluny del fet que tots els empresaris estiguin al dia, tot i que ha reconegut que la situació ha millorat. De tota manera, Calsina ha assenyalat que encara hi ha sectors, com el bancari, en què aquest impost no es liquida correctament. En aquest sentit, ha explicat que hi ha un banc que no aplica l’IGI sobre la comissió dels efectes dels rebuts, de manera que està ‘defraudant al Govern’ ja que està cobrant una comissió que comporta IGI i no l’està pagant al Govern, un fet que qualifica d”incomprensible’.

Calsina també ha explicat que hi ha una altra entitat en la qual el cobrament de l’IGI als TPV no quadra perquè el programa informàtic no està adequat.

El portaveu de l’Associació de Comptables creu que cal fer moltes més modificacions sobre el text base de l’IGI de les que s’han dut a terme per adequar-lo a la realitat. De tota manera, no està d’acord amb la proposta demòcrata de rebaixar l’IGI de les estacions d’esquí ja que considera que no se’ls havia reduït l’import a pagar passant del mòdul del 3,5% dels ingressos al 4,5% de l’IGI, perquè podien deduir l’IGI suportat, però el diferencial no s’havia incrementat. En canvi, Calsina creu que hi ha sectors com el de la restauració que sí que necessitarien una reducció del tipus a l’1 o 1,1% ja que compra a l’1% però tot ho factura al 4,5% i com que no han pogut incrementar preus, se’ls ha reduït el marge.

TOTES LES NOTÍCIES