Cada vegada fem servir menys el telèfon per fer trucades de veu, mentre que l’ús d’internet es dispara. Així s’extreu de les últimes dades sobre telecomunicacions publicades pel departament d’Estadística del Govern que assenyalen que el tràfic de dades per internet aquest juliol va augmentar gairebé un 50% respecte del mateix mes de l’any anterior.

En total, el tràfic de dades s’ha situat en 4,9 milions de gigues i més de tres quartes parts han estat connexions internacionals.

Per contra, el tràfic telefònic en minuts sense internet tant amb telefonia fixa com mòbil, baixa. Ho ha fet un 10% aquest darrer any.

I si hi ha un servei que cada vegada fem servir menys, aquest és el telèfon fix. El tràfic en minuts a través d’aquest sistema s’ha situat en 3,2 milions de minuts aquest juliol, el 29% menys que l’any passat en la mateixa època.

Aquesta mateixa tendència es veu en l’evolució dels abonaments; mentre que els de telefonia fixa creixen a un ritme baix, aquest mes de juliol ho ha fet un 1,3%, el nombre de contractes de mòbils han augmentat un 4,7% i els d’internet de banda ampla un 3,9%.

Això fa que al juliol hi hagués 46.758 abonats a la telefonia fixa, 84.867 a la telefonia mòbil i 35.512 a internet de banda ampla.

Entre els usuaris de telefonia mòbil la modalitat que més èxit té és de contracte, que ha crescut un 5,6%, mentre que l’ús de targetes de prepagament ha augmentat un 1,5%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada