Mini

miniCaracterístiques

Aquest 2014 surt una nova generació del Mini, la tercera, amb canvis en la carrosseria. El nou Mini és ara més llarg, més ample i més alt que el seu predecessor, fet que també es tradueix a l’interior. Concretament, el maleter ha crescut dels 160 litres d’abans als 211 actuals. Es tracta d’un vehicle que cuida al màxim els detalls. Dintre de l’equipament d’aquest Mini hi ha elements com el sistema d’informació projectada al parabrisa, anomenat Head-Up Display. També permet incloure el sistema d’estacionament automàtic, la càmera de marxa enrere, el programa de control de velocitat actiu i el sistema automàtic que passa de llums curtes a llargues i a l’inrevés quan és necessari. A nivell de disseny, tant exterior com interior, es tracta d’un dels vehicles més admirats.

 

Seguretat

L’equipament bàsic en matèria de seguretat del Mini inclou coixí de seguretat frontal per al conductor i el passatger, de cap davanters i posteriors, i laterals davanters. També hem d’esmentar el sistema antibloquejament de frens ABS. Altres sistemes de suport a la conducció també relacionats amb la seguretat són l’assistent d’engegada en pendent i l’assistent de frenada. També compta de sèrie amb el control d’estabilitat, el control de frenada en corba i el control de tracció. Disposa de tancament de portes automàtic a partir dels 16 km/h de sèrie, a més de cinturons davanters amb tensor pirotècnic i limitador de força. La direcció assistida elèctrica EPS i la distribució electrònica de frenada EBD també s’equipen de sèrie.

 

Motor

Hi ha dues opcions a benzina, l’1.5 litres de 136 cavalls i el 2.0 litres de 192 cavalls. Es preveu que cap a l’estiu també es comencin a comercialitzar els propulsors 1.2 de 75 cavalls.En dièsel hi ha disponible l’1.5 de 116 cavalls, l’1.2 de 102 cavalls i l’1.5 de 95 cavalls, a més de 170 cavalls. En tots els casos, es tracta de motors amb excel·lent resposta i rendiment

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció