agents circulacio

Una dotzena d’agents de circulació han començat aquest dilluns el curs de formació bàsic per desenvolupar la seva tasca. Durant la primera sessió, el cònsol major d’Andorra la Vella i president de la Comissió interparroquial de Circulació, Jordi Minguillón, ha reconegut que feia quatre anys que no s’oferia aquest tipus de formació i ha afirmat que s’està treballant en la Llei del cos. La previsió és que les modificacions es puguin presentar l’any vinent, ha informat.

8 agents d’Andorra la Vella, 2 de Canillo i 2 d’Ordino, la majoria incorporats recentment, han iniciat aquest dilluns un curs de formació que els ha de permetre passar de la categoria d’auxiliars a la d’agents de circulació. Hauran de superar una formació de 180 hores amb coneixements de dret, primers auxilis, coneixements del país, etc.

Feia 4 anys que no es feia una formació d’aquest tipus, com ha reconegut el cònsol major d’Andorra la Vella i president de la Comissió interparroquial de Circulació, Jordi Minguillón, perquè no s’han obert noves places i no hi havia prou alumnes. Segons ha explicat el cap de Circulació d’Andorra la Vella, Toni Pujol, el curs fixa “els fonaments de la seva carrera professional” i s’ha desenvolupat d’acord amb les necessitats detectades dins del cos per assumir les noves tasques de “convivència ciutadana”.

En el cas de la capital, des del 2008 fins al 2014 hi havia una mancança de 26 agents per jubilacions i segones activitats, i ara se n’han incorporat 8, una xifra que “no cobreix” però és una “base” per continuar amb una línia de treball “correcta”, ha manifestat Pujol.

Llei dels agents de circulació
Un dels temes pendents del cos és la modificació de la Llei dels agents de circulació que “‘s’està treballant” i “en breu podrà tirar endavant”, segon Minguillón. Aquesta haurà de definir fins on arriben les atribucions d’aquests professionals i regular aspectes com el port d’armes que, ara per ara, es dóna per descartat. Aquest mandat, ha assenyalat el cònsol, està “pràcticament exhaurit” i, per tant, l’any vinent es podrà presentar la modificació del text.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada