Minguillón es mostra disposat a valorar que Meritxell sigui per a vianants el 2 de novembre

meritxellEl cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, s’ha mostrat disposat a valorar la proposta dels comerciants que Meritxell sigui per a vianants el dia 2 de novembre, coincidint amb la Festivitat de Tots Sants i la celebració de la Shopping Night organitzada per Andorra Turisme. Minguillón ha indicat que han de valorar la petició, i s’ha mostrat disposat a tirar-la endavant si és possible. L’Associació de Comerciants i Propietaris de l’Avinguda Meritxell (ACPM) ha fet arribar aquest dijous a la tarda formalment la demanda al Comú, sol·licitant que l’avinguda sigui per a vianants entre les 10 del matí i les dotze de la nit entre el carrer de la Unió i l’encreuament amb el carrer Bisbe Iglesias.

La presidenta de l’ACPM, Sònia Yebra, ha explicat a l’ANA que la majoria dels associats veuen amb bons ulls la proposta, ja que ‘pot ser interessant com a prova per poder valorar futures altres opcions’. La intenció és poder aprofitar la gran afluència de turistes prevista per aquest dia, però des de l’associació no volen encara parlar de si voldran repetir-ho, ja que no volen avançar esdeveniments.

Yebra considera que és una proposta factible, tenint en compte que fa uns anys ja s’havien fet tancaments similars de l’avinguda, tot i que s’haurà de veure si ara és possible amb els últims canvis de circulació. En tot cas, ha reconegut que han fet una demanda àmplia, i que el tancament haurà de tenir en compte l’accés als hotels, les emergències i el servei de càrrega i descàrrega i d’higiene.

De la seva banda, Jordi Minguillón, en declaracions a l’ANA, ha indicat que tindran en compte la proposta i valoraran en els propers dies si és possible dur-la a terme, tenint en compte els termes amb què s’ha demanat. En tot cas, el cònsol ha afegit que ‘si és possible, perquè no’.