titan

Milton Ramos s’ha proclamat vencedor de la segona etapa de la Titan Desert by Garmin amb un temps de 5 hores 33 minuts i 53 segons després de guanyar a l’sprint al txec Ondrej Fojtik i al basc Ibon Zugasti, que és el nou capdavanter de la classificació general de la carrera després d’una impecable actuació.
La segona etapa de la present edició de la carrera serà recordada com una de les més dures de la història de la Titan. Milton Ramos, després de la sanció de 15 minuts de penalització d’ahir, s’ha llevat l’espina i ha pogut celebrar un gran triomf.
La carrera ha tingut molts canvis de ritme a mesura que ha anat avançant. Diego Tamayo i Josep Betalú han protagonitzat l’escapada del dia, acumulant molts quilòmetres al capdavant, però les seves forces han anat minvant a mesura que l’etapa s’anava endurint.
L’espectacular canó de Bourredine ha deixat petjada en la Titan Desert amb uns paisatges desèrtics, però també amb un terreny molt pedregós que impedia als participants tenir un pedaleig constant i veloç.
Així, el grup de favorits liderat per Milton Ramos, Ondrej Fojtik, Ibon Zugasti, Fran Pérez, Luis Pasamontes, Marzio Deho, Triki Beltrán i Thomas Dietsch, entre uns altres, han reduït les distàncies, mentre que el líder després de l’etapa 1, Julen Zubero començava a cedir terreny i veia com s’escapaven les seves opcions de mantenir el liderat.
En el quilòmetre 107 Ramos, Fojtik i Zugasti s’han escapat i finalment s’han jugat la victòria d’etapa. El més ràpid ha estat Milton Ramos, que ha superat als seus dos rivals en un emocionant sprint que culminava en el campament marató situada a 1900 metres d’altitud.
Ha estat l’inici de l’etapa marató, que no permet als participants comptar amb les assistències de mecànics i de fisioterapeutes, i han de dormir tots en una ‘haima comuna’, una circumstància que fa que encara sigui més èpica la jornada.
Quant a les féminess, Claudia Galícia s’ha adjudicat, per segona vegada, la victòria per davant Sonya Looney i Mayalen Noriega, segona i tercera respectivament en la jornada d’ahir. Aquest triomf manté a Galícia com a líder femenina en la classificació general de la Titan Dsert.
L’etapa d’avui serà recordada per la gran majoria de participants com una de les més dures de les quals s’han viscut en la història de la carrera, no només pels 136.830 quilòmetres que separen la ciutat de Midelt amb la de Gourrama, sinó pel gran desnivell, 1.900 metres, que ha fet que nombrosos participants abandonessin l’etapa. Al tancament d’aquesta informació una trentena de participants havien abandonat.
L’etapa de matí serà un altre exemple de duresa extrema, ja que els 148 quilòmetres de distància entre Gourrama i Boudnib, faran d’aquesta etapa la més llarga dels nou anys d’història de la Titan Desert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada