El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està executant diverses actuacions de millora a les zones de pesca continental controlada per facilitar l’accés als pescadors i possibilitar la realització de competicions esportives. Les intervencions s’estan fent en diversos punts del territori català i les està duent a terme la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, mitjançant l’empresa pública Forestal Catalana.
 
Entre les actuacions més destacades hi ha l’arranjament d’un camí d’uns 600 metres de longitud a la zona intensiva sense mort d’Alfarràs (Segrià) que havia quedat intransitable a causa del creixement de la vegetació, la retirada de sediments de la resclosa de la Font Picant per tal de millorar l’hàbitat de les truites a la riera d’Osor (la Selva) perquè disposin de més profunditat i  refugi enfront els depredadors, la retirada de diversos arbres que suposaven un risc en cas d’avinguda al riu Balsareny (Berguedà), la neteja de vegetació i l’arranjament de dues pistes a la llera del riu Llobregat, al seu pas d’Olesa de Montserrat i Esparreguera (Baix Llobregat)  i la millora d’un baixador a Navarcles (Bages).
 
També s’han fet intervencions de neteja i manteniment, fonamentalment retirant espècies exòtiques invasores, com ara la canya (Arundo donax), en altres punts del territori. Destaca la zona de pesca intensiva Malagarriga, als termes municipals de  Súria, Castellgalí i Navarcles (Bages). Només a Castellgalí s’han adequat més de 120 llocs de pesca, on els pescadors poden practicar la pesca sense que la vegetació de ribera els impedeixi llençar la línia. També s’han fet actuacions a Camarasa (Noguera), Manlleu i Roda de Ter (Osona), la Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre), Anglès (la Selva), Aitona (Segrià)  i a diversos trams del riu Cardener (Solsonès).
 
Actualment, hi ha en tràmit noves actuacions al riu Segre, a l’alçada de Balaguer, a Alòs de Balaguer i a Utxesa; a la Noguera Pallaresa per sobre de Tremp, a l’Ebre al seu pas per Almatret i Flix, i al Llobregat a Navarcles i Castellbell i el Vilar. A mesura que arribin les corresponents autoritzacions s’aniran executant els treballs que resten pendents.
 
Cal remarcar que totes les actuacions es realitzen amb les autoritzacions corresponents emeses pel Departament de Territori i Sostenibilitat, en el cas d’afectar zones incloses en Xarxa Natura 2000 o en el cas que hi hagués presència d’espècies protegides, i amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.
 
D’altra banda, i en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’està treballant per adequar un tram de la zona de pesca controlada intensiva de Pedret (riu Llobregat) per a persones amb diversitat funcional que necessiten cadira de rodes. Igualment, es vol fomentar la pesca d’aquest col·lectiu a la zona de pesca controlada intensiva del Canal de Gavet (Noguera Pallaresa).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada