Millora de la seguretat de les carreteres amb més proteccions enfront la caiguda de blocs rocosos

El Consell de Ministres ha licitat avui dos projectes per millorar la seguretat de les carreteres andorranes. Els projectes corresponen a la col·locació de bareres dinàmiques a la CG2 a la zona de la Bartra d’Encamp, i a la primera fase de la protecció contra la caiguda de blocs rocosos sobre la CG3 a la zona del Lloser d’Ordino.

El Govern ha licitat, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, la primera fase del projecte de protecció per la caiguda de blocs rocosos sobre la CG3 al Lloser d’Ordino que va ser afectada pel despreniment del passat 22 de maig, d’acord amb l’estudi efectuat.

Els treballs consisteixen en la col·locació de 60 metres de barrera dinàmica amb capacitat d’absorbir possibles impactes i en l’estabilització directa d’uns 700m2 de vessant mitjançant bulons i malla de cable.

El termini d’execució previst és de 2 mesos i les ofertes es podran presentar fins el pròxim 19 de novembre.

D’altra banda, l’Executiu ha licitat el projecte de col·locació de barreres dinàmiques a la CG2 a la zona de la Bartra entre els punts quilomètrics 3,45 i 3,65, a la parròquia d’Encamp.

En aquest cas es tracta d’unes obres que permetran la instal·lació de 158 metres de barrera d’absorció contra la possible caiguda de blocs rocosos, unes mesures que responen a l’estudi detallat del vessant realitzat el passat mes de juliol.

El termini d’execució d’aquests treballs és de 18 setmanes, i la presentació d’ofertes serà igualment fins el pròxim 19 de novembre.