Mapa
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 6,9 MEUR, les obres de millora de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. L’actuació de condicionament abasta el tram d’uns 4 quilòmetres situat entre l’anomenada “corba de Tonyon”, poc abans del Port de la Bonaigua. Els treballs començaran l’estiu que ve i tindran un termini d’execució de 15 mesos, repartits en períodes de 5 mesos durant tres anys consecutius, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona.
 
Les obres consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera fins assolir una calçada de 7 metres –3,5 metres d’amplada per carril de la circulació–, més 0,5 metres de berma on col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d’1 metre d’amplada. Cal tenir en compte que la carretera actual discorre a mig vessant, amb un traçat força irregular, condicionat pel terreny. A la major part dels trams, l’amplada de la carretera està compresa entre els 5 i els 6 metres.
 
Per minimitzar els moviments de terres i, en conseqüència, l’impacte ambiental, s’han previst diverses estructures. Així, es projecta l’execució de 17 murs d’escullera, amb alçades que en general varien entre els 1,5 i els 3,5 metres. Les obres també comprenen actuacions en matèria de treballs previs, moviments de terres, elements de drenatge, pavimentació, elements estructurals i murs, barreres de seguretat i senyalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada