Els milers de visitants que es troben a les parròquies centrals aquest dissabte a la tarda poden passejar i gaudir dels comerços més còmodament pel fet que tot l’eix comercial Meritxell-Carlemany està tancat a la circulació. El cap del Servei de Circulació d’Andorra la Vella, Antoni Pujol, ha explicat que quan s’ha produït el tancament de l’avinguda Mertixell, a les 17 hores, s’han produït retencions al carrer Prat de la Creu, i que a l’avinguda Tarragona hi ha circulació més densa, però ha assegurat que els problemes no són importants.

El tancament de l’avinguda Mertixell s’ha començat al carrer de la Unió en direcció al Pont de la Rotonda, i s’ha finalitzat a la zona de la plaça Rebés, on el Servei de Circulació ha instal·lat diverses jardineres per separar el carril per a vehicles del de vianants. Aquests treballs han obligat a fer talls intermitents de circulació, un fet que ha provocat retencions al carrer Prat de la Creu al voltant de les 17 hores, però que posterioment la circulació ha tornat a ser fluïda. El tram amb més afluència de vianants han estat la zona alta de l’avinguda Meritxell, i la seva continuació cap a l’avinguda Carlemany, que ja és de vianants des de l’estiu.

El cap del Servei de Circulació de la capital, Antoni Pujol, ha assegurat que les complicacions de trànsit no són importants, i que hi ha pocs vehicles que accedeixin pel carril habilitat fins als aparcaments de Pyrenées i del Trillà. A més, en cas que hi haguessin problemes al carrer dels Escalls, a la zona de l’Hospital, Pujol ha indicat que estan en contacte amb el Servei de Circulació d’Escaldes-Engordany per tal que puguin activar-hi efectius. D’altra banda, Pujol ha afegit que el tall no ha agreujat les cues de baixada de pistes, que aquest dissabte són molt importants, tot i que la circulació és densa a l’avinguda Tarragona.

El tancament de l’avinguda Meritxell, que s’allargarà fins a les 22 hores, està acompanyat per diverses animacions. Hi ha diferents punts del carrer amb discjòqueis, i a la plaça Rebés i a la de la Rotonda s’han programat cantades de nadales durant les quals es repartirà vi calent entre els vianants. D’altra banda, les parades d’autobús s’han traslladat al carrer Prat de la Creu, mentre que la parada de taxis estarà situada al carrer Pau Casals mentre duri el tall de circulació.

2 comentaris

  1. A mi m’ha passat exactament igual. No sé per què han de posar aquesta música ensordidora, la veritat. No és una música precisament per passejar tranquil·lament pel carrer i relaxar-se una estona. Sembla que han confós fer soroll amb atreure la gent.En canvi, estava molt bé el grup que actuava en directe a la rotonda, molt simpàtics els seus components i crec que han agradat. Ah, i això de posar només un sol carril per a vianants és un invent dolent també perquè no acabes sabent si poden circular els vehicles o no.

  2. Crec que la idea de convertir els eixos comercials del país en passejos per als visitants pot donar bons resultats, tot i que també crec que s’haurà de valorar el benefici-risc al entorpir tant una circulació de vehicles de per si ja delicada.
    El que m’agradaria saber, però, es qui ha estat l’il·luminat que ha pensat que tenir un DJ (per dir-ho d’alguna manera) davant dels centre comercial Pyrenees tota la tarda fins a les 21:30 ficant música més adequada per un final tardà de festa major (on només queden els més joves, i sovint amb un criteri enterbolit pel cansanci i la ingesta d’alcohol) que per a una capital que pretén vendre una bona imatge i atreure un turisme “de qualitat” (no se a qui pretenen atreure ficant música de discoteca al mig d’una zona comercial on del que més s’hi troba son botigues de roba d’altes marques i joieries, on dubto que la clientela gaudeixi escoltant aquest xivarri (si noi si, no té altre nom, no era l’estil ni el lloc adequat per això).
    Si algún geni vol ficar una mica de música per animar el personal em sembla bé, el que no entenc es per què el volum al que la fiquem es tant ensordidor que passejant pel carrer et veus obligat a cridar al teu acompanyant per a que et pugui escoltar… QUE AGRADABLE! QUINES GANES DE COMPRAR QUE M’HAN AGAFAT!!
    Va home va, a cap zona comercial que mereixi la pena trobareu un DJ ficant música “maquina” (per dir-ne d’alguna manera) com un posés i a tot volum enmig del carrer. Si jo hagués estat un turista de pont per aquí m’hagués fet un fart de riure amb aquestes idees de bomber…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada