Mig centenar d’informàtics es reuneixen per conèixer les novetats del Windows 8

Mig centenar de tècnics informàtics i amants del món de les noves tecnologies han assistit a l’esdeveniment Geek-â-palooza per conèixer les novetats del Windows 8. L’esdeveniment, organitzat conjuntament per AndorraDotNet i l’Agrupació Virtual d’Informàtics d’Andorra, ha tingut una bona rebuda del públic i ha animat els seus impulsors a planificar noves jornades que contribueixin a ‘crear una comunitat de tècnics’.

El Centre Cultural la Llacuna d’Andorra la Vella, ha acollit durant aquest dissabte al matí el primer esdeveniment a gran escala de la comunitat d’informàtics del país. El reclam que ha aconseguit atraure més d’uns cinquantena de persones interessades en les noves tecnologies ha estat la presentació del nou Windows 8, tot i que l’organitzador de l’esdeveniment, Lluís Franco, ha assenyalat que ‘m’hagués agradat poder aprofundir més en alguns aspectes’. Tot i així, les conferències han estat exhaustives al llarg del matí, i els ponents, internacionals i reconeguts per Microsoft com a Most Valuable Professional, han compartit els seus coneixements amb els assistents.

A banda de la presentació del Windows 8 s’ha ofert una ponència sobre un producte per administrar els ordinadors de manera remota i una xerrada de la part més professional del Windows 8, entre d’altres. Tal com ha indicat l’altre organitzador de l’esdeveniment, Jordi Burgos, els ponents ‘coneixen molt bé el producte i ho expliquen de manera molt distesa’.

La valoració de l’esdeveniment que han fet Jordi Burgos i Lluís Franco, organitzadors, ha estat molt positiva. D’una banda, Franco ha indicat que des de primera hora ha començat a arribar la gent i que hi ha hagut un nivell d’assistència que ‘sabent que és cap de setmana, ha estat molt bo’, fins i tot ha indicat que ‘per a mi és com una festa’. A més, Burgos ha assenyalat que els assistents han fet unes bones valoracions de les conferències al llarg del matí i que hi ha anat persones més endinsades en el món de la informàtica però també gent interessada en les noves tecnologies i que ha assegurat la seva assistència en nous esdeveniments.

L’èxit d’aquest congrés ja els fa pensar en continuar amb les xerrades que acostumen a fer cada mes per a grups més reduïts i en repetir el Geek-â-palooza de cara a l’any vinent. D’altra banda, Burgos ja comença a preparar per a la tardor un altre esdeveniment semblant que se centraria en unes sessions de virtualització de servidors, ‘que és la tecnologia que està a l’ordre del dia’, i que comptaria també amb ponents de fora del país.

De fet, la voluntat dels impulsors del Geek-â-palooza no és només la de compartir coneixements sinó també la de crear una comunitat de tècnics informàtics i poder compartir experiències. És per això que organitzen de manera totalment altruista aquestes trobades, i que s’ofereixen per organitzar-ne altres que estiguin centrades en qualsevol altre tema relacionat, sense excloure cap fabricant ni cap manera de treballar. Per això, Burgos anima a que ‘si algú vol proposar algun esdeveniment sobre Apple, Linux o qualsevol nova tecnologia, els ajudarem a organitzar-ho, no estem tancats a res’. I és que a Andorra, opinen, és difícil crear una comunitat i reunir a la gent, però ho seguiran impulsant amb els amants de les noves tecnologies.

1 comentari

  1. Impresionant, un treball excelent, continueu aixi ^^ Jo m’ho he pasat molt be.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES