Mig centenar de persones reten homenatge a la natura amb la celebració de la Mare de Déu de l’Ecologia

ecologiaMig centenar de persones s’han aplegat aquest dissabte al matí a l’oratori de la Mare de Déu de l’Ecologia, situat al camí de les Pardines d’Encamp, per tal de retre homenatge a la natura. Com és tradició, els encampadans i també algun visitant de fora de la parròquia, han arribat caminant fins a l’indret, on s’hi ha oficiat una missa, s’ha repartit coca i xocolata i s’ha regalat una planta als assistents. A banda, també s’ha fet una ofrena floral a la Mare de Déu.

La Diada de la Mare de Déu de l’Ecologia es va començar a celebrar l’any 1999, i des d’aleshores, Encamp la celebra cada primer dissabte de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el dia 5 d’aquest mes.

L’objectiu de la festa, tal com ha explicat la consellera de Cultura encampadana, Olga Moreno, és retre homenatge a la natura i “conscienciar-nos tots plegats” de la importància de preservar el Medi Ambient. Ha remarcat que “tot i que la societat hi està molt implicada, encara hem de fer un pas més endavant”.

Moreno també ha celebrat que el bon temps que ha fet aquest dissabte al matí hagi animat a aquest mig centenar de persones a apropar-se fins a l’oratori per participar de la festa.

Text i foto: ANA