Dins de l’Observatori Social d’Andorra corresponent al primer semestre del 2018, el Centre de Recerca Sociològica (CRES) dedica un apartat a avaluar la satisfacció ciutadana amb els serveis públics.

En el cas del transport públic, el 19,2% diu que l’utilitza normalment, i un 9,4% diu que utilitza vehicle propi i transport públic de manera combinada. Si es compara amb les dades del 2008, que són les més recents, es pot apreciar un increment (llavors només l’utilitzaven un 4,4%).

Ara bé, si s’analitza el perfil de les persones que fan ús d’aquest transport, són sobretot mestresses de casa, personal no qualificat, jubilats, aturats i joves. “A Andorra el transport públic està molt relacionat amb aquesta divisió social”, fet que no passa a d’altres llocs, ha assegurat el director del CRES, Joan Micó.

En d’altres paraules, hi ha una divisió sobre qui l’utilitza o no l’utilitza “en funció dels ingressos”. D’altres dades destacades sobre els serveis públics són que gairebé la meitat de la població no sap què fa el Raonador del Ciutadà, i que els Centres d’Atenció Primària són els serveis més ben valorats per la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada