Mesures per prevenir accidents

El 45% dels accidents infantils a Espanya es produeixen dins de l’àmbit domèstic, i entre els menors de 12 mesos el percentatge arriba al 60%. Però existeixen al mercat diversos productes que ajuden a fer compatible la decoració amb la seguretat dels més petits de casa. La zona més perillosa de la casa és la cuina, per això entre les mesures bàsiques de prevenció hi ha guardar tots els productes de neteja i els objectes com ganivets o tisores en un lloc de difícil accés per als nens.

Els focs són un altre perill, no només pel risc que toquin la superfície quan està calenta, sinó perquè poden tirar-se a sobre alguna paella o cassola que pot contenir oli bullent. Per evitar això, algunes firmes especialitzades proposen col·locar una barrera física de policarbonat plàstic resistent a la calor, que és fàcil d’instal·lar i netejar i impedeix el contacte dels nens amb els focs.

Altres marques també proposen protectors de plàstic per evitar que puguin manipular els botons de la cuina. Els calaixos i les portes dels armaris també els poden resultar perillosos, per això l’opció més recurrent és col·locar uns mecanismes de plàstic que impedeixen que puguin obrir-los i agafar-s’hi els dits.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.