Des d’avui, la Massana està catalogada amb risc extrem d’incendi i, per tant, durant aquest matí s’han precintat les graella de tots els berenadors de la parròquia. El dimecres ja es van tancar de forma preventiva els berenadors del Roc de la Sabina i de Beixalís perquè no tenen aigua, i avui s’ha fet extensiva la mesura a la resta de punts. Per informar als usuaris s’han col·locat uns cartells informatius.

A més, a tot el país s’ha prohibit qualsevol encesa de foc i no s’accepta cap sol·licitud al respecte.

Els comuns estan en contacte amb Protecció Civil per fer el seguiment del risc d’incendi, a causa de les elevades temperatures i la falta de pluges.

D’altra banda, aquest cap de setmana es preveu una gran afluència de gent a la muntanya a causa de la Travessa la Massana i Ordino i altres esdeveniments esportius, com el Trial d’Arinsal o la Purito. El Comú de la Massana demana a tothom extremar les precaucions i no llençar les burilles al bosc.

A més de la Massana, ahir es van clausurar els berenadors d’Encamp. Anteriorment ho havien fet els d’Escaldes-Engordany, Sant Julià i Andorra la Vella.