Més rebaixes en un sector que vol regulació

rebaixes2Ha passat Nadal i a les botigues ha començat el període de rebaixes. Des del sector comercial, però, es continua reclamant una llei que reguli aquest període. Els uns consideren que la situació actual, lluny de beneficiar-los, contribueix a desorientar els consumidors locals i, sobretot, estrangers. Els altres creuen que aquesta situació, directament, fa més precari el turisme que arriba a Andorra.

La membre de Carlemany Calidae, Laura Villasevil, assegura que “les rebaixes van començar l’1 de novembre gràcies al Govern amb motiu de l’Andorra Shopping Festival”, el que vol dir, segons diu, que “ara ja anem per les segones, terceres o quartes rebaixes”. Afegeix que “no és ètic vendre’ns tan malament com a país perquè ens venem com un outlet”. Des de Carlemany Calidae creuen que el fet que no s’acoti el període de rebaixes precaritza el turisme i perjudica el comerç.

L´Associació de Comerciants del Centre Històric d´Andorra la Vella també culpa la manca d’una regulació per llei del període de rebaixes de la confusió que tenen molts turistes. Per aquest motiu, aprofiten aquestes dates per reclamar, una altra vegada, que es posi ordre al sector. El membre de l’ Associació de Comerciants del Centre Històric d´Andorra la Vella, Jaume Bonin, pensa que una regulació “ajudaria a tenir un ordre i una estructura perquè ara tothom fa el què vol i això crea desorientació” en el consumidor.

Pel que fa a l’estrena nadalenca de la zona Vivand, Carlemany Calidae no ha vist repercussió de la nova àrea per a vianants pel que fa als comerços. Villasevil assegura que no ha tingut un impacte positiu i manté que entre setmana no hi ha prou gent per justificar el tancament. Posa com a exemple el model de talls puntuals al trànsit de l’avinguda Meritxell, que creu que ha funcionat.

Els diferents col·lectius de comerciants coincideixen en la satisfacció per l´augment de l´afluència turística que, per diverses raons, hi ha hagut aquesta campanya de festes.

6 comentaris

  1. Quina pena que hagin de venir de fora a dir-nos com ho hem de fer. I encara pitjor que tinguin raó.

  2. Desde el punt de vista d’un Barceloni, crec que si AND vol sobreviure, ho ha de fer amb un mòdel ampliament diversificat de turisme. Si nomes aposta pel turisme de luxe i manté en l’oblit el turisme de muntanya com ho esta fent fins ara, esta excluent una part important del seu potencial. No nomes son els hotels, botigues i pistes d’esqui qui mantindra el país en 2 decades de crisis prevista. Calen refugis de muntanya que puguin esdevenir trajectes circulars,aquest esport té molts seguidors a França i Espanya. Cal menys expeculació, especialment dels propietaris dels locals comercials per que els comerciant puguin oferir millors preus i atraure mes turisme, cal l’aplicació d’una estrategia global de AND, on no nomes siguin uns determinats carrers que representin el 90% de la oferta de comerç. AND ha de creixer per altres zones i no oblidar l’aparcament que actualment es molt car. I sobretot no ha d’oblidar els interessos dels propis AND, amb refereixo al poble ras, als d’afora no gaudim mes veient la gent que es obligada a treballar tantes hores, no ens sentim atrets per un pais que sembli explotador, no gaudim amb un altre Dubai.

  3. Si us fixeu en el video veureu que parla de carlemany però ho fa des de la porta d’un dels seus hotels a Andorra la Vella. L’únic que vol és turisme que pernocti, i menysprea al que ens fa viure el dia a dia. TOT és necessari.

  4. Turisme de baix poder adquisitiu? El turisme és el que tenim al voltant nostre i ben a prop d’aquí no ho porten tan malament. Encara gràcies que venen. Quan l’hem oblidat n’hem pagat les conseqüències durant molts anys. Cuidem-lo millor i no ens queixem tant.

  5. No sé qui és el marit d’aquesta senyora, però ella té tota la raó en el que diu. Aquest govern a través de campanyes ridícules de “mercadillo” i de les iniciatives que busquen un turisme de baix perfil adquisitiu, ens està enfonsant cada dia que passa, la facturació del nostre negoci no deixa de caure i des de l’entrada d’aquest govern treballem a pèrdues. No és política, són números i els números no enganyen.

  6. Em sembla recordar que va ser el marit d’aquesta senyora quan era ministre de turisme que no va fer promoció de proximitat i des de llavors que no aixequem el cap. I te la barra d’anar criticant!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES