Més espai i millors prestacions en els nous Tallers d’Art de la Massana

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, juntament amb els comissaris per a la pròxima edició de la Biennal d’Art de Venècia 2017, Míriam Ambatlle i Javier Balmaseda, i els tres artistes seleccionats que ocuparan les noves instal·lacions, Eve Ariza, Jordi Casamajor i Eva Martínez, han visitat, aquest dijous al migdia, els nous Tallers d’Art ubicats a la tercera planta de la caserna de Bombers de La Massana. Tal com ha detallat Gelabert, el nou espai, que compta amb una superfície total d’uns 150 metres quadrats, s’ha decidit traslladar íntegrament de la segona planta, on els artistes compartien espai amb els bombers, cap a la tercera.

Així, tant la ministra com els mateixos comissaris i artistes, han destacat que no només es guanya en espai -cada un dels tres tallers compta amb una superficie aproximada d’uns 40 metres quadrats-, sinó també en comoditat. D’aquesta manera, a banda dels tres tallers que ocuparan els artistes, Gelabert ha recalcat que el nou espai, “amb molta més il·luminació”, també compta amb lavabos propis i una zona reservada per netejar les eines de treball. De forma similar, un dels pintors seleccionats, Jordi Casamajor, que ja va participar en els tallers ara fa 17 anys, ha remarcat que els nous tallers “no tenen res a veure amb els anteriors, és un espai totalment adequat, que incita al treball i a la realització de l’obra”.

Més espai i comoditat. Aquests són els principals avantatges amb què comptaran els tres artistes seleccionats per ocupar els nous Tallers d’Art de la Massana, que s’han presentat aquest dijous al migdia amb la presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, els dos comissaris per a la pròxima edició de la Biennal d’Art de Venècia 2017, Míriam Ambatlle i Javier Balmaseda, així com els mateixos artistes, Eve Ariza, Jordi Casamajor i Eva Martínez. Les noves instal·lacions, que anteriorment compartien espai amb els bombers en la segona planta de la caserna, s’han decidit traslladar íntegrament cap a la tercera planta per tal “de guanyar espai i oferir un entorn més còmode i amb més prestacions”, segons ha detallat Gelabert durant la visita. En aquest sentit, la ministra ha comentat que amb el nou equipament es passa dels 120 metres quadrats de l’anterior espai als 150 metres quadrats actuals -cada un dels tres tallers compta amb una superfície d’uns 40 metres quadrats- i, a més, “també es guanya en comoditat, ja que hi ha lavabos propis i un espai per poder netejar les eines de treballs”.

Pel que fa a les primeres impressions que ha causat el nou espai entre els artistes seleccionats, Jordi Casamajor, que ja va participar en els tallers ara fa 17 anys, ha remarcat que els nous tallers “no tenen res a veure amb els anteriors, és un espai totalment adequat, que incita al treball i a la realització de l’obra”.

D’altra banda, tot i reconèixer que “potser faria alguna modificació”, el comissari, Javier Balmaseda, que també va participar en els tallers l’any 2000, ha indicat que el nou espai ofereix unes dimensions molt més adequades que l’anterior. “Trobo que està força bé”, ha admès.

Finalment, Gelabert també ha explicat que paral·lelament a l’adequació dels nous Tallers d’Art, des del Govern s’ha seguit treballant per impulsar la creació d’una residència en la segona planta del mateix edifici que permeti acollir a artistes d’intercanvi. En aquest sentit, tot i recalcar que “encara està en fase d’estudi”, Gelabert ha precisat que l’espai en qüestió tindrà uns 80 metres quadrats i comptarà amb una zona d’habitatge i una altra per treballar.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.