L’auditoria de BPA ha determinat que més d’una quarta part dels dipòsits del banc són sospitosos de blanqueig. I en són més que els casos que ja estaven judicialitzats. Tot i que la majoria dels comptes de BPA són nets, els que no ho són impliquen volums de diners molt considerables. Un cop l’auditoria s’ha completat, Vall Banc ja té una data prevista per començar a operar: el 18 de gener.

L’AREB continua les negociacions amb entitats financeres internacionals per obrir les corresponsalies exteriors de Vall Banc, imprescindibles perquè l’anomenat banc bo pugui operar. A mitjan gener hauria d’estar enllestit el gros de l’auditoria de BPA. Vall Banc hauria de començar a funcionar a partir del 18 de gener i llavors s’hi recol·locarien els empleats de BPA, procés que de moment està aturat.

Pel que fa a l’auditoria del banc, a grans trets els resultats actuals són que hi ha un 5% dels comptes sospitosos de blanqueig de capitals i que n’hi ha més dels que ja estan judicialitzats. Aquests comptes representen entre el 25 i el 28% dels dipòsits del banc intervingut.

Mentrestant, la Batllia ha admès a tràmit una nova demanda d’un client de BPA contra l’INAF per la retrocessió d’operacions de transferències bancàries.

A més, aquest dijous al matí hi ha una reunió dels empleats del banc per afrontar què s’ha de fer amb els fons de pensions que tenen a BPA.

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada