cinema-espiritual1.055 infants i joves, dels tres sistemes d’ensenyament del Principat d’Andorra participaran a partir del dilluns vinent 18 de novembre en la II Setmana de Cinema Espiritual d’Andorra que organitza la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell. La setmana de cinema es portarà a terme gràcies a la col·laboració dels Cinemes Illa Carlemany, on es faran totes les sessions.

En aquesta segona edició de la Setmana de Cinema Espiritual al Principat d’Andorra, s’han triat tres pel·lícules diferents per arribar a destinataris diversos. L’activitat porta el lema “Creure al Cinema – Educació amb Valors”. Pel Delegat d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert, el títol “ens sembla suggeridor en el doble sentit: el més immediat que reconeix el valor del cinema com a mitjà expressiu i comunicatiu, però també aquell que s’obre una segona interpretació, on s’apunta la presència dels valors al cinema”. S’han cercat en aquest sentit, films de recent estrena. Es tracta de “Aventura extraordinària”, inspirada en una història real viscuda amb animals marins, “Superbrother” i, finalment, “Les Miserables”, la pel.licula amb la que es clourà la setmana, i que es podrà veure a la sala gran dels cinemes Illa Carlemany el divendres dia 22 de novembre, a partir de les 21:00. Aquesta projecció es farà de manera oberta i gratuïta (com la resta de pel•lícules) i s’ha convidat expressament a la gent gran de les set parròquies.

Les projeccions dels films començaran el dimarts 19 de novembre a les 10:00 del matí, amb Superbrother, per les escoles andorrana i espanyola de Sant Julià, i pels infants de tercer cicle. A les 11:30, “Una aventura extraordinària” es farà pels joves de 1er i 2on d’ESO del Col.legi Sant Ermengol i el Col.legi Janer. Al llarg de la resta dels dies de la setmana, en els mateixos horaris de mati, es faran diverses projeccions, a les que assistiran infants i joves de tots els cicles i de tots els sistemes educatius del Principat, de les diverses parròquies d’Andorra.

La implicació dels mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius d’Andorra ha permès aquesta organització múltiple de la projecció de pel·lícules per infants de diverses edats, en les que es poden en relleu els valors més humanistes, vinculats amb en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu. En aquest sentit té especial importància la difusió d’aquesta iniciativa entre les escoles d’Andorra, la qual cosa permet accedir a un ventall més ampli d’infants i joves. Enguany a més, la Setmana s’allarga d’alguna manera fins a la Casa de Colònies d’Aina, ja que els monitors faran una jornada de formació i reflexió amb l’anàlisi d’una de les pel•lícules que formen part del cicle.

El cinema espiritual és el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre el sentit de la vida i de la mort, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del be i el mal o el misteri de la bellesa.

El dimarts, a partir de les 12:00 del migdia, el Delegat d’Ensenyament i Rector de la parròquia de Sant Julià, Mn. Pepe Chisvert, us convida a fer un balanç d’aquesta segona convocatòria de la Setmana de Cinema Espiritual, que enguany acull més infants i que a més, a aconseguit implicar escoles d’arreu del territori i dels tres sistemes d’ensenyament. Abans, a les 11:20 es podran prendre imatges de l’activitat, l’arribada dels joves i la presentació de la pel·lícula.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada