Un balanç adequat de composició, creativitat, i una bona companyia, són els ingredients essencials d’un bon còctel. Així ho ha presentat el ‘barman’ Javier de las Muelas durant una classe magistral que ha ofert davant un centenar de persones del món de la restauració i estudiants d’hostaleria, dins el marc del ‘Reviu l’aperitiu’ a Sant Julià de Lòria. Tot i que a les principals ciutats del món la tradició de la cocteleria està molt arrelada, a Andorra i Espanya fa uns anys que s’està desenvolupant i agafant força dins el marc de l’oci i la desconnexió, tot i que per a de las Muelas “portem una mica de retard en la cultura de voler servir els altres”. La consellera de Turisme del Comú de Sant Julià de Lòria, Meritxell Teruel, s’ha mostrat optimista amb el sector de la restauració a la parròquia i ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar l’oportunitat que puguin innovar.

Dins el marc de la sisena edició del ‘Reviu l’aperitiu’ a Sant Julià de Lòria, el ‘barman’ i propietari del Dry Martini de Barcelona, Javier de las Muelas, ha ofert una demostració del seu model de negoci i el concepte de la cocteleria perquè els restauradors i estudiants d’hostaleria puguin apreciar les diferents possibilitats i endinsar-se en aquest món, perquè “amb lluita, dedicació i una mica de sort, les coses es poden canviar i trencar paradigmes”.

Més d’un centenar de restauradors del país i alguns de la Seu d’Urgell han pogut conèixer amb detall com començar un negoci d’aquest tipus, fer-lo créixer, i els elements essencials per oferir als clients. A les principals ciutats del món com ara Londres, Nova York o Tokio, els bars de còctels fa molts anys que són una cosa quotidiana, però a Espanya o Andorra, “portem una mica de retard en la cultura de voler servir els altres”, segons el reconegut ‘barman’. Tot i això, també fa alguns anys que està d’actualitat, ja que es tracta d’un “luxe assequible” associat a moments de plaer i desconnexió.

Per a Javier de las Muelas, per fer un bon còctel és essencial “que t’agradi servir les persones”, i a més, cal que la composició estigui correctament equilibrada, una bona companyia, i una mica de creativitat. En aquest sentit, ha destacat que el còctel no ha de perdre l’essència perquè “estem en un moment que sembla que si alguna cosa no és diferent, no té interès”.

Des del Comú de Sant Julià de Lòria, la consellera de Turisme, Meritxell Teruel, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta classe magistral, ja que “sembla que ha interessat molt perquè els restauradors de la parròquia els veus motivats i amb ganes de tirar endavant”. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu d’ajudar el sector i donar la possibilitat de poder innovar i formar-se en temes d’actualitat.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada