Més d’un centenar de persones demanen l’alliberament dels ‘Jordis’ davant l’ambaixada espanyola

Més de cent persones s´han concentrat davant l´ambaixada espanyola per protestar per l’empresonament dels president d´ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, acusats de presumpta sedició. La concentració, que s´ha convocat entre la ciutadania a través de les xarxes socials, ha tingut cassolada i clams de llibertat, entre d´altres.

Amb estelades, cartells de “Llibertat presos polítics” o “Llibertat Jordis”, molta de la gent que s´ha concentrat aquest dimarts davant l´ambaixada espanyola ha volgut donar suport als presidents d´ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

“Només demanaven al poble, quietud, tranquil·litat i que no s’embrutessin. Si per dir això els posen a la presó, què hem de dir?”, es preguntava l’Anna Maria Plaza. Conxita Faraudo es declarava “dolguda i trista”.

El representant de Podem Andorra, Joan Seguí, per la seva banda, els qualifica de “presos polítics”.

Molts no volen parlar, però entre els més grans hi ha por que es repeteixi una època que no han pogut esborrar. Faraudo, de fet, feia referència als falangistes. I mentrestant hi ha qui apel·la a l´article del 4 d´abril del 1977 del BOE, que reconeix l´autodeterminació.

Després de les protestes per la intervenció de la guàrdia civil a la conselleria d’Economia i les càrregues de l´1 d´octubre, aquesta és la tercera vegada que la població surt al carrer per fer sentir la seva veu al costat de Catalunya i en defensa dels drets i llibertats, i que s’afegeixen a les concentracions multitudinàries que s´han fet per tot Catalunya al llarg del dia.

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.