Més d’un centenar de funcionaris es concentren al Consell General contra la reforma de les jubilacions

funcionaris2Com havien anunciat, els sindicats de la funció pública s’han concentrat a la plaça del Consell General per expressar el rebuig a la reforma dels complements de pensió dels funcionaris, que s’ha votat avui. Així, han estat més d’un centenar els treballadors públics que han escridassat el cap de Govern i tot l’equip de ministres quan han arribat al Consell. Posteriorment han seguit el debat des de l’hemicicle, on han aplaudit les intervencions de l’oposició i han xiulat el ministre de Finances i Funció Pública. El síndic els ha acabat desallotjant.

Passaven les 15.30h quan els funcionaris han començat a aplegar-se a la plaça del Consell General. Lluïen pancartes amb lemes com ara “La banca legisla, el poble paga”, “Pensions dignes per a tothom” o l’habitual “Víctimes de la gestió política”. Els més de cent treballadors públics reunits han rebut amb aplaudiments el president del grup socialdemòcrata, David Rios, i també el president del grup mixt, Jaume Bartumeu

Just després ha arribat el moment àlgid de la protesta, amb una sonora escridassada al cap de Govern i als ministres que l’acompanyaven.  Els funcionaris han volgut mostrar així el rebuig a la reforma de les pensions públiques.El president del Sindicat Funcionaris de Duana, Joan Seguí, ha dit que expressen el seu “rebuig envers una llei que s’aprovarà de manera dictatorial”. Ha afegit que “a Andorra estem patint una dictadura camuflada en una democràcia”. El portaveu de la plataforma de sindicats públics, Joan Torra, espera “que canvïin les majories, que aquestes majories aplastants no hi siguin i que els que entrin tinguin més capacitat de diàleg”. 

Després de l’escridassada els funcionaris han seguit el debat parlamentari des de la tribuna de l’hemicicle. Els aplaudiments a la consellera socialdemòcrata Rosa Gili (ambient) i a Jaume Bartumeu (ambient), així com els xiulets al ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca (ambient), han motivat l’advertiment del síndic.

Finalment, Vicenç Mateu ha suspès la sessió i ha desallotjat el públic. Un cop fora, alguns dels funcionaris han intentat tornar a accedir al Consell però la policia els ho ha impedit.