Més dies d’obertura de l’església romànica de Sant Serni de Cabó

Des del passat mes d’abril, l’Associació Amics de la Vall de Caboet obre al públic dos dissabtes al mes l’església romànica de Sant Serni. Els dies i horaris es poden consultar al web de l’Ajuntament de Cabó.

Cal recordar que el temple alturgellenc acull l’exposició permanent que tracta sobre la història de la família Caboet, originària de la vall de Cabó, així com de la importància històrica i lingüística d’un dels documents més antics en llengua catalana redactat a finals del segle XI, ‘Els Greuges de Guitard Isarn, senyor de Caboet’, del qual se’n pot veure un facsímil.

L’obertura més continuada del monument ha de facilitar a tothom conèixer i gaudir de la història local, afegint el fet que la visita es complementarà a finals d’aquest mes amb una ampliació del contingut dels plafons explicatius de la mostra, que es podran llegir no només en català, sinó també en castellà, francès i anglès.

La intenció de l’Associació Amics de la Vall de Caboet és seguir amb la difusió de la importància del patrimoni històric de la zona després de la bona resposta que han tingut les 15 jornades de portes obertes que s’han organitzat des del 2014 i fins a l’actualitat.