Més del 50% de l’endeutament de l’Estat està finançat a través d’emissions de deute públic. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, quan ha anunciat que la darrera subhasta de bons per un import de 60 milions ha tingut “bona acollida”, ja que l’import sol·licitat s’eleva a 176,9 milions d’euros, la qual cosa, segons Cinca, demostra la “confiança en el país” i que els inversors veuen com “una bona opció invertir” en bons de l’Estat. També ha remarcat que el fet “novedós” d’aquesta subhasta és que té un venciment a cinc anys i va en la línia “d’ampliar el ventall” de venciments. Es tractava d’una emissió nova que s’emmarca en la voluntat de l’executiu de “convertir l’endeutament bancari en deute públic”.

Més del 50% de l’endeutament de l’Estat està finançat a través d’emissions de deute públic. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, en l’anunci de la resolució de la darrera emissió de bons per valor de 60 milions i que ha tingut “bona acollida”, ja que el volum de sol·licituds ha estat per un valor de 176,9.

Cinca ha destacat que les xifres aconseguides en aquesta subhasta demostren la “confiança en el país” i que els inversors veuen com “una bona opció invertir” en deute de l’Estat. I més tenint en compte que un dels fets novedosos d’aquesta nova emissió era que té un venciment a cinc anys, quan les anteriors n’havien tingut sempre un de més curt. En aquest sentit, Cinca ha destacat la voluntat d’anar ampliant el “ventall de venciments”, ja que això genera una “major estabilitat” en les finances públiques, perquè cada vegada que s’ha de procedir a una renovació es genera “incertesa”.

El ministre portaveu ha subratllat que la intenció és “convertir l’endeutament bancari en deute públic”, ja que ha afegit que no era normal que l’Estat es financés només per endeutament bancari i amb la nova tendència creu que es “normalitza” la manera de finançar l’Estat.

Aquesta emissió de bons és a cinc anys de venciment, amb un interès de l’1,75% anual que es pagarà cada 29 de maig fins al 2022.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada