La percepció dels ciutadans sobre la situació econòmica d’Andorra millora per quart any consecutiu. Però curiosament, les dades del Centre de Recerca Sociològica mostren com hi ha un lleuger augment del nombre d’enquestats que pateixen dificultats per arribar a final de mes. El cas BPA a penes ha tingut incidència en els resultats de l’Observatori d’Andorra.

La gent té una percepció millor que l’any passat pel que fa a la situació econòmica del país, en canvi, hi ha més famílies amb problemes per arribar a final de mes. Sembla una contradicció, però, segons el responsable del CRES, Joan Micó, el fenomen té una explicació senzilla.

Malgrat que hi hagi persones amb més dificultats per quadrar els comptes de casa, la situació general sembla haver millorat respecte dels pitjors anys de crisi. Per tant, els enquestats tendeixen a ser més optimistes, independentment de la situació personal. El director del CRES, Joan Micó, explica que veuen “que hi ha un conjunt de població que objectivament diu que la seva situació no és bona, és dolenta o molt dolenta” però, al mateix temps, valoren “la relació amb el conjunt”.

L’Observatori d’Andorra del primer semestre del 2016 també mostra com la crisi de BPA, malgrat el rebombori generat, pràcticament no ha tingut incidència en els resultats de l’enquesta.

El CRES preguntarà sobre l’afer BPA, probablement, durant la segona meitat de l’any, un cop es resolgui del tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada