joves alt urgell

El programa Joves per l’Ocupació a l’Alt Urgell està donant els seus fruits. Setze dels trenta nois i noies que han seguit la formació els darrers mesos han aconseguit un contracte laboral en empreses dels sectors hoteler i forestal de la comarca. L’objectiu d’aquest programa és la millora de l’ocupabilitat dels joves amb més mancances formatives i, alhora, facilitar que tinguin l’oportunitat d’aconseguir una formació professionalitzada vinculada a les empreses del territori que permeti una futura inserció laboral.

En aquest programa hi ha pres part 30 joves d’entre 16 i 25 anys, dels quals 16 han rebut formació en hotelería i 14 en el sector forestal. La majoria d’ells (26) han fet pràctiques en alguna de les 17 empreses col·laboradores. Un cop finalitzada la formació, 9 empreses han signat contractes laborals amb un total de 16 usuaris del programa.

L’Alt Urgell ha emprès, per quarta vegada, un programa d’aquestes característiques. Ja l’any 2010 va participar del programa aleshores anomenat “Suma`t”, i posteriorment, entre 2011 i 2015 s’han realitzat tres edicions del Programa Joves per l’Ocupació amb un total de 151 joves formats. Pel què fa a la inserció laboral, en total s’han signat 60 contractes. A la fi del programa Suma’t es van renovar un 20% dels contractes, mentre que a la fi del primer programa de Joves per l’Ocupació se’n van renovar un 39,5%.

El programa s’emmarca en el projecte europeu Garantia Juvenil i gestionat a l’Alt Urgell pel Consell Comarcal. Està finançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu i es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Es preveu una nova edició d’aquest programa per a l’any 2016. Els joves que en vulguin formar part hauran d’estar inscrits prèviament al programa de Garantia Juvenil. Podran realizar-ne els tràmits a través de l’Oficina Jove.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada