Més de la meitat dels hotelers té dificultats per trobar mà d’obra qualificada

La majoria dels hotelers, més del 60%, lamenta les dificultats per trobar mà d´obra qualificada. Així ha sortit reflectit en les enquestes de conjuntura del primer semestre del 2016 que ha dut a terme la Cambra de Comerç.

Les valoracions dels empresaris de l´hoteleria sobre la marxa dels negocis són les més optimistes dels últims quinze anys i suggereixen un increment substancial de l´activitat al llarg del primer semestre del 2016. En el costat negatiu, constaten que segueix sent difícil trobar personal que sigui qualificat. Una mancança que és molt més acusada que en la resta dels sectors econòmics.

La Cambra de Comerç vol contribuir a suplir aquest problema amb diverses iniciatives com els cursos pel personal hoteler, que organitzarà amb l´escola Vatel.

10 comentaris

  1. Creo que no lo entendeis haun si la lei andorrana es de las mejores pero por desgracia nadie las sigue . Porque si hicieramos como la lei estariamos contentos pero como no se sigue hai esta lo mal pagado. Porque de 14:00 a 1:00 de la mañana no son 8 horas piensa que ai que serbir 200 cabezas i despues de turno dejarlo limpio i ordenado i todo lleno para el otro turno …. bueno podia continuar . Pero me bengo a referir a la lei si de ai acemos las 4 primeras al 25% seguimos las 4 segundas 50% i ultimas 75% hai le añadimos las horas nocturnas . Las dietas declaradas i puedo continuar seria un curro igual que otro i la gente estaria dispuesta a esforzarse i a travar se entiende haora ? Gracias por poder espresarme .

  2. Aun gracias q aun hay gente q lo intenta, es una mierda mal pagada y mal valorada por desgracia, señores q son años de estudios ser profesional y muchas horas
    aprender a valorarlo y todo sera mucho mejor para todos

  3. De q serveix buscar ma d’obra qualificada pagant sou base, quan a França et paguen mes del doble. Es vergonyos, nomes volen transportistes. Pero això mateix son uns estudis mal vistos.

  4. Potser si paguessin un sou digne en trobarien … Pero gent que parli 5 llengües , amb formació en atenció al client i bona presencia per 900 euros com están demanant doncs normal que no trobin!!!

Comments are closed.