Més de la meitat dels casos greus atesos per Càritas, conseqüència de la crisi

caritas2La memòria de Càritas explica que la majoria dels casos més greus atesos, més de la meitat concretament, té relació amb els efectes de la crisi. Es tracta dels usuaris del programa d’atenció primària que té com a finalitat resoldre les necessitats més bàsiques.

Els problemes que afecten principalment les persones que assisteixen al programa d´atenció primària de Càritas tenen un origen econòmic. Segueixen els afectats per situacions d´àmbit laboral, sobretot per la manca de feina. En total, més de la meitat. És una prova més dels estralls que ha provocat la crisi entre la població.

La majoria dels qui demanen els serveis de Càritas ho fan per primera vegada i sovint per aquesta causa. Entre els usuaris d´aquest programa que atén els casos més greus també n’hi ha que acut per problemes sanitaris, relacionats amb l´habitatge, sovint per la pèrdua. Les respostes donades a aquestes problemàtiques, cada cop més greus, són, en un 25%, en ajuts de manutenció. En la mateixa quantitat es deriven a altres programes de Càritas i a la resta se´ls orienta sobre quina és la millor solució als seus problemes o se´ls ofereixen altres ajuts i prestacions.