Més de 8.200 castells aixecats al 2011, rècord absolut

Les colles castelleres van aixecar més de 8.200 construccions al llarg de l’any 2011, una quantitat que suposa un rècord absolut, segons les dades recollides per la Base de Dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Del total, només un 3,5% d’aquests castells van caure, un percentatge pràcticament igual al de l’any anterior, malgrat el creixement en el nombre de construccions intentades.

La Coordinadora inclou, a data d’avui, un total de 8.217 castells aixecats al llarg de 2011. Les dades es refereixen a castells de sis o més pisos i pilars de quatre o més, aixecats en actuacions o actes públics (en cap cas, s’inclouen els assajos). L’any 2010, en canvi, es van registrar un total de 6.726 castells, un increment que, segons la Coordinadora, és notable i reflecteix el creixement de l’activitat castellera experimentat en els darrers temps, amb la incorporació de noves colles, el retorn a l’activitat d’algunes que portaven temps aturat i, en general, un major nombre d’actuacions.

Fins al moment, mai no s’havien superat els 8.000 castells aixecats. De fet, segons les dades de la Coordinadora, només al 2002 es va superar la línia dels 7.000 castells (7.011, en concret), tot i que els dos anys anteriors van quedar-se a prop.

Per Ens de comunicació / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.