Més de 760 dones participen a la Cursa de la Dona (Vídeo)

La 3a Cursa de la Dona ha batut rècords de participació. En total hi ha participat 766 dones, segons ha explicat la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro, mentre que en l’edició anterior n’hi havia al voltant de 550. La guanyadora, enguany, ha estat la tarragonina Laura Garciarena, mentre que Sílvia Felipo, la vencedora de les dues primeres edicions, ha entrat en tercera posició.

L’organització de la 3a Cursa de la Dona ha expressat la seva satisfacció per l’elevat nivell de participació, i ‘perquè la festa, malgrat el temps, ha estat molt maca igualment’, ha manifestat Nazzaro. De fet, la participació s’ha incrementat en unes 200 persones. Mentre l’any passat corrien unes 550 atletes, aquest diumenge han pres la sortida un total de 766 dones. Una xifra de participació que fa pensar que la cursa ja està consolidada i esperona a seguir organitzant-la, confiant que augmenti el nombre d’inscrites, doncs ‘la causa bé s’ho val’, ha exposat la presidenta de l’ADA.

En aquesta ocasió s’havien dissenyat dos recorreguts, un de 2,5 km i un altre de 5 km. Les dones han pogut escollir quin recorregut fer, i si el feien corrents o caminant. S’hi ha pogut veure gent gran i també molt menudes, mares empenyent cotxets i famílies corrent agafades de la mà. I també algun corredor home, que s’ha sumat a la causa solidària, de lluita contra el càncer de mama.

La guanyadora absoluta, fent el circuit de 5 km, ha estat Laura Garciarena, a qui ha agradat el circuit. És de Tarragona i era la primera vegada que corria la Cursa de la Dona andorrana. Després de comentar que visita sovint el país, ha explicat que tenia ganes de participar en una cursa de la dona, i que en assabentar-se que aquest cap de setmana es feia a Andorra a través d’internet, ha vingut a participar. Diu que segurament tornarà en les properes edicions.

Si per algú és especial aquesta cursa és per Sílvia Felipo, qui va perdre la mare per culpa del càncer i té una germana malalta. L’atleta andorrana fa anys que pren part en aquest tipus de cursa, per ella ‘és molt especial, i sempre he volgut fer la cursa a Andorra’. Ella és la vencedora de les dues primeres edicions. Aquest diumenge ha creuat la línia de meta en tercera posició. Malgrat no haver guanyat, s’ha mostrat ‘molt contenta’, doncs sabia que ‘seria més difícil, no estic entrenant com els altres anys i això agafa més volada, se n’assabenta més gent i som més a córrer, i és fantàstic’.

Finalment, Nazzaro ha volgut enviar unes paraules de ‘coratge per les persones que es troben patint la malaltia’, així com un ‘record per les que no han pogut ser-hi perquè no han pogut superar-la, especialment a la Marta (Santuré), que ens va donar la idea de fer aquesta festa’.

La Cursa de la Dona està organitzada per l’Associació de Dones d’Andorra, el Grup Alba i el Club Atletisme Valls d’Andorra -al web del qual es podran consultar els resultats de la cursa-, i compta amb el patrocini de Morabanc, Perfumeries Júlia, el Comú d’Escaldes-Engordany, el centre comercial Illa Carlemany i Löle. A més compta amb el suport i la col·laboració d’altres institucions i entitats.