Des de fa sis anys, tots els dissabtes a partir del maig i fins al setembre, el Museu de l’Electricitat ofereix als seus visitants la possibilitat de fer el Camí Hidroelèctric d’Engolasters, un recorregut a través del temps que permet descobrir, entre altres curiositats, com és l’interior de la presa del llac d’Engolasters, on es troben els canals que capten l’aigua dels rius i quins són els secrets de la producció d’electricitat. Malgrat patir una reducció de 400 persones durant l’any 2015, davallada que segons el responsable de comunicació del Museu de l’Electricitat, Ludwig Dingeldein, en gran part ha estat propiciada per la inestabilitat climatològica del darrer any i la pèrdua de turistes que arriben al Principat en grups concertats, l’evolució dels visitants al Camí Hidroelèctric ha mantingut una tendència de creixement, passant dels 852 assolits durant l’any 2010 als 1.750 l’any 2012, moment en què es va aconseguir la xifra més alta d’ençà que es va iniciar el projecte. Pel que fa als següents anys, durant el 2013 i 2014 s’han mantingut unes xifres per sobre dels 1.400 visitants, mentre que l’any 2015 s’ha tancat amb 1.044 visites. Quant als visitants d’aquest darrer any, amb 787 persones de les 1.044 totals, el públic català ha aglutinat bona part de les visites, mentre que el públic castellà i francès s’ha mantingut en 116 visitants respectivament. Pel que fa al període més productiu, amb 555 visitants entre visites individuals, escolars i de grup, durant el mes d’agost s’ha rebut més del 50% dels visitants totals.

Un total de 7.354 persones han visitat, des de l’any 2010, el Camí Hidroelèctric d’Engolasters, iniciativa que s’ofereix de forma paral·lela amb l’entrada al Museu de l’Electricitat i que permet recórrer, entre altres espais, l’interior de la presa del llac d’Engolasters, els canals que capten l’aigua dels rius i, fins i tot, el recorregut de la vagoneta que va estar en servei des del 1930 fins al 1999. Tot i que l’any 2015 s’ha tancat amb una certa reducció respecte als anys anteriors, els visitants al Camí Hidroelèctric d’Engolasters ha anat augmentant progressivament. D’aquesta manera, durant els anys 2010 i 2011 es van assolir 852 i 823 visitants respectivament, mentre que l’any 2012 es va tancar amb 1.750 visitants -la xifra més elevada des de l’inici del projecte-. Pel que fa als darrers tres anys, el 2013 i 2014 s’han mantingut en 1.400 visitants i el 2015 s’ha tancat amb 1.044 persones.

Pel que fa als visitants majoritaris durant l’any 2015, el 75% de les visites han estat efectuades per públic català, mentre que el públic castellà o francès, amb 116 persones respectivament, únicament ha representat el 12% de les visites totals. Des del Museu de l’Electricitat es destaca la gran varietat de col·lectius que s’interessen per aquest recorregut temàtic, ja que es concerten visites familiars, però també grups de gent gran i visitants del ram elèctric o de l’enginyeria. Pel que fa a l’afluència durant l’any, amb 555 visitants -50% dels visitants totals-, el mes d’agost ha estat el període més productiu. Molt per darrere queden els mesos de juny i juliol, amb 143 i 110 visitants respectivament.

Tot i que el projecte està consolidat, el responsable de comunicació del Museu de l’Electricitat, Ludwig Dingeldein, assegura que encara hi ha marge de millora i per aquest motiu des del Departament de Comunicació de FEDA, juntament amb la Direcció General, es treballa en diferents propostes per potenciar la notorietat del Camí Hidroelèctric. Aquestes accions passen per la realització de diferents impactes de comunicació, a través de campanyes concretes, sobretot a l’estiu, comunicació exterior i difusió en xarxes socials. Coincidint amb la nit Europea dels Museus, aquest dissabte de les nou del vespre i fins a les dotze de la matinada, es programaran visites nocturnes al Museu de l’Electricitat.

Text i foto. ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada