Més de 650 joves ja fan servir els serveis de La Central

Més de 650 joves estan inscrits a la Central, un espai que el comú d’Andorra la Vella els posa a l’abast per incentivar-ne la participació, ser un punt de referència i oferir els serveis necessaris per donar resposta als seus reptes i necessitats.

La Central és un dels recursos que el departament de Joventut del comú d’Andorra la Vella posa a l’abast dels joves de 12 a 35 anys.

Actualment, l’espai de 200 metres quadrats situat al Parc Central, té més de 650 inscrits. L’objectiu, segons remarca el conseller de Joventut Alain Cabanes, és proporcionar un espai al jovent per dur a terme tasques educatives, com fer deures, i de lleure.

La Central també organitza activitats lúdiques com ara excursions i tallers formatius en què els joves poden aprendre diferents tasques durant el curs escolar o les vacances. Cabanes posa com a exemple l’activitat “Cuina sense pares”, en què els adolescents “aprenen a fer plats fàcils de preparar per quan vagin a la universitat i s’hagin d’espavilar”

L’espai també disposa d’un carnet especial que permet gaudir de promocions. L’objectiu del comú és que aquesta participació sigui creixent. “Interessa que el màxim de joves ho aprofitin”, afegeix.

El departament també ofereix la consulta ràpida d’adolescents en risc, el CRAC. Un servei gratuït en què un psicòleg visita la Central els dimecres per xerrar, escoltar i orientar els joves i pares que ho sol·licitin amb confidencialitat.