Quan passaven alguns minuts de les 19.30 hores desenes de persones ja s’aplegaven a la plaça del poble per participar a la cadena humana convocada a Andorra per donar suport a la via catalana d’aquest dimecres a Catalunya. A les vuit del vespre, hora en què s’havia convocat la cadena a través de les xarxes socials, la plaça era plena i hi seguia arribant gent. En total, més de 600 persones s’han aplegat per donar suport al procés d’autodeterminació endegat per Catalunya, pel ‘dret d’un poble a escollir el seu futur’, com ha indicat en el manifest un dels impulsors de l’acte i fundador de l’ANC a Andorra, Manel Urindar. Grans i petits, amb samarretes de la Via catalana, banderes i molta il·lusió han omplert la plaça de gom a gom per sorpresa dels organitzadors, com ha reconegut Urindar.

Andorra ha viscut aquest dimarts al vespre la seva versió de la Via catalana en la que hi han pres part més de 600 persones. Una xifra que ni organitzadors ni assistents pensaven que podrien arribar a assolir, com han reconegut. Joves, grans però sobretot moltes famílies han volgut ser presents en aquest acte per mostrar la seva solidaritat amb els catalans i per reclamar ‘l’exercici ple de la democràcia’ i ‘el dret a decidir quin país volem’, segons ha indicat un dels impulsors durant la lectura del manifest.

Alguns dels assistents eren andorrans però amb arrels catalanes, com és el cas de la Dolors Carpio, que ha volgut acudir a la cita per ‘defensar les meves arrels’ i perquè està ‘d’acord amb el que es demana’.

Un altre dels assistents, originari de Barcelona però que viu a Andorra des de fa anys ha afirmat que ‘ens sentim andorrans igual que catalans’ i ha considerat que ‘ja tardàvem’ a organitzar un acte reivindicatiu en favor de Catalunya. ‘Feia il·lusió i estem bastant contents’, ha afegit acompanyat de la seva mare i el seu germà.

Com ha explicat un dels impulsors, Manel Urindar, és una iniciativa que va sorgir a les xarxes socials però l’ANC d’Andorra s’hi ha sumat per ajudar en l’organització. Tenien ‘por a convocar’ perquè patien que no hi anés massa gent però finalment ‘hem superat totes les expectatives’, ha admès. Davant d’aquest èxit, ‘esperem fer més coses de cara al futur’, ha sentenciat.

Ara, molts dels participants que han lluït samarretes, banderes i tota mena d’articles amb els colors de Catalunya es desplaçaran aquest dimecres cap al país veí per participar en la via organitzada des de la Jonquera fins a Alcanar.

1 comentari

  1. Va ser un acte molt familiar, emotiu i reivindicatiu.
    VISCA ANDORRA I VISCA CATALUNYA LLIURE.

Comments are closed.