Més de 6.000 persones participen en les activitats del Centre Andorra Sostenible durant el 2011

El Centre Andorra Sostenible es va crear amb l’objectiu d’informar la població sobre el concepte i la pràctica de la sostenibilitat a Andorra. Des del Centre es programen diverses activitats cada any. Durant el 2011 més de 6.000 persones han participat en el conjunt de les activitats del Centre Andorra Sostenible; es tracta principalment dels escolars que participen en els tallers, en les visites d’instal·lacions relacionades amb el medi ambient com les deixalleries i les estacions depuradores d’aigües residuals, i en les xerrades.

A més, el 2011 el Centre Andorra Sostenible ha atès més de 500 persones per consultes de tot tipus relacionades amb la sostenibilitat, principalment ciutadans preocupats per la gestió correcta dels residus i el reciclatge.

Les principals activitats organitzades durant el 2011 pel Centre Andorra Sostenible han estat:

– La Bicicletada popular urbana, que va aplegar més de 300 persones el 18 de setembre. Durant la bicicletada es van dur a terme tallers per ensenyar les tècniques principals per fer petites reparacions de bicicleta, es va poder provar un model de bicicleta elèctrica per comprovar-ne l’eficiència i els més petits van poder aprendre les consignes bàsiques de circulació en un espai educatiu muntat pels agents de circulació del Comú d’Escaldes-Engordany.

– Les lectures animades a les biblioteques del país a partir de diferents contes per celebrar diversos dies mundials (22 de març: de l’aigua, 16 de setembre: preservació de la capa d’ozó, novembre: Setmana europea per a la prevenció de residus), en què van participar més de 300 nens i nenes.

– El 1r Fòrum de les escoles verdes d’Andorra, que es va celebrar el 2 de juny amb la finalitat de posar en comú la feina implantada per cada centre escolar.

El Projecte escoles verdes, que es va engegar el 2011 amb la participació d’11 centres, permet que les escoles que s’hi impliquen disposin dels recursos per ambientalitzar el centre. Es treballa tant sobre l’estructura, la gestió i el manteniment del mateix edifici, com sobre el temari curricular dels alumnes, i també sobre els hàbits de totes les persones que es relacionen en aquest espai. D’aquesta manera, professors, alumnes, pares, cuiners i personal de manteniment estan implicats en la implantació dels procediments i els processos necessaris adequats per esdevenir una escola verda.

Les novetats principals del Centre durant l’any 2011 han estat la posada en funcionament del recurs digital “La compra en joc”, que es va presentar al mes de novembre durant la Setmana europea de prevenció de residus. Aquest joc té per objectiu fer una compra virtual tot analitzant diferents productes per aprendre hàbits que permetin fer una compra més responsable i sostenible. S’hi pot accedir a través de les pàgines web del Centre Andorra Sostenible i del Departament de Medi Ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *