Més de 6.000 alumnes participen a la cantada simultània de l’himne andorrà

Més de 6.000 alumnes, de maternal i primera ensenyança, de tots els sistemes educatius han fet aquesta tarda a les 16 hores, a les serves respectives escoles, una cantada simultània de l’himne andorrà.

L’acte s’emmarca en la sèrie d’accions i activitats a les escoles que el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha impulsat amb motiu del 25è aniversari de la Constitució del Principat d’Andorra, donant resposta així, a la proposta del Tribunal Constitucional de divulgar la commemoració dels 25è anys de la Constitució, entre els infants i joves del país.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, juntament amb la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la directora general de l’Escola Andorrana, Ester Vilarubla, s’han sumat a la cantada celebrada a l’escola andorrana d’Andorra la Vella, en la que han participat 400 alumnes d’entre 3 i 12 anys.

A banda d’aquesta cantada, els diferents centres escolars també han mostrat avui públicament els treballs realitzats per celebrar aquesta efemèride de la Carta Magna del Principat, durant els quals s’han estudiant diferents aspectes com els símbols d’Estat, la bandera o l’escut. També s’han treballat aspectes relacionats amb els articles de la Constitució, com els relacionats amb els drets de les persones, i en concret l’article 20 del dret a l’educació. Tota la feina feta ha quedat reflectida en els murals i les exposicions que des d’avui es mostren a les diferents escoles.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha agraït la implicació dels tres sistemes educatius en les accions i activitats organitzades a les escoles, i s’ha felicitat del treball portat a terme per tal de difondre els valors constitucionals entre els infants i joves d’Andorra.

Les activitats, programades dins l’horari lectiu, han estat dissenyades i adaptades segons les edats a les quals han estat dirigides.