Més de 500 actors i una cinquantena d’espectacles es donen cita a la Mostra de Teatre Amateur de Catalunya

actors

Nous formats per connectar amb els espectadors de les arts escèniques amateurs catalanes. La 12a edició de la Mostra de Teatre Amateur de Catalunya, que se celebra del 2 al 4 de maig a Pineda de Mar, referma la seva aposta per les actuals tendències teatrals i inclourà, entre d’altres, cinc musicals –tant adaptacions d’obres de prestigi internacional com de creació pròpia- i tres espectacles de carrer.

L’esdeveniment més representatiu del teatre aficionat català es consolida amb xifres rècord: 548 actors pujaran als escenaris per representar 53 espectacles de teatre amateur. Es preveu també una assistència d’unes 7000 persones, 2.000 més que en la darrera edició.

Un dels plats estrella seran les adaptacions dels mítics Dancing Queen! El Musical i Els Productors. La primera, inspirada en la pel•lícula Mamma Mia i a càrrec del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, explica la història d’una noia que viu a l’hotel d’una illa, juntament amb la seva mare, qui mai li ha revelat qui és el seu pare.

Els Productors, per la seva part, és una adaptació pròpia del grup GAT El Masnou basada en el film del reputat Mel Brooks. Dos estafadors, un arruïnat productor i un comptable, organitzen una comèdia musical a Broadway. L’estafa consisteix a recaptar fons per finançar la pitjor obra musical del món.
Entre els cinc musicals previstos també hi haurà temps per a la creació pròpia, com la del Grup de Teatre Filagarsa de Molins de Rei amb Ménage à Trois, una obra que vol trencar el tabú sexual que ha envoltat a les dones, i amb Larissa, una dona de veritat! del Grup de Teatre d’Ullastrell, que reflexiona sobre les obscuritats dels clubs de cites, un món de corrupció, alcohol, hipocresia i destrucció.

Els assistents també podran gaudir de tres espectacles de carrers a diferents punts del municipi (Escorrialles de paper, Emfaixats i Amb-bulant’s), així com de La Màgia del sexe, un espectacle de màgia eròtica que es realitzarà de matinada i on els assistents esdevindran els actors principals de diversos jocs màgics i picants.

La Mostra es suma als actes del Tricentenari 1714-2014 amb Suite Barcelona (1710-1715), un espectacle poètic que retrata alguns drames personals de la Barcelona assetjada pel bàndol borbònic.

L’esdeveniment també vol trencar fronteres i avançar cap a la seva internacionalització amb representacions provinents de França i del Principat de Mònaco, i acollint la reunió anual itinerant del prestigiós Consell Internacional de Federacions Teatrals de la Cultura Llatina, organisme que aglutina a més de 10.000 entitats de teatre aficionat d’una desena de països, entre ells, Itàlia, Canadà, Marroc, França i Tunísia.

Durant tres dies Pineda de Mar es transformarà en un escenari teatral. Dotze espais acolliran tot tipus de representacions: teatre de carrer, infantil, musical, de gran i petit format i poesia, entre d’altres. La programació destaca per la gran varietat d’estils, autors clàssics, autors contemporanis i creacions pròpies.
La Mostra està organitzada per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya amb l’Ajuntament de Pineda i el Centre Cultural i Recreatiu local i compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Per Ens de Comunicació / ACPG – Redacció