Més de 50 cerveses del Pirineu, a la 2a edició del Red Mountain Beer Festival

La segona edició del Red Mountain Beer Festival tindrà lloc el dissabte 15 de juny. La fàbrica de cervesa artesana Ctretze Pirineus i l’Ajuntament de la Pobla de Segur tornen a organitzar el festival transfronterer de cervesa artesana de muntanya, que té la voluntat d’impulsar la comarca del Pallars Jussà i de posar en valor les microcerveseries dels Pirineus. L’esdeveniment creix enguany en cerveses, en espais temàtics, a més de cuidar especialment la programació musical.

Al Red Mountain, els visitants hi podran trobar set zones (Red chillout, Red diner, Red country, Red junior, Red restaurant, Red on tap i Red music). Les 18 cerveseries assistents procediran de Navarra, el Ripollès, la Garrotxa, Irun, Osca, Àlava, el Pallars Jussà, la Val d’Aran i Andorra i, entre totes, hi aportaran més de 50 tipus de cerveses diferents. L’apartat de gastronomia el conformaran productors i restauradors del Pallars Jussà: la Formatgeria Vilavella, la Pastisseria Postres de Músic, Es Pallarès, la Pizzeria l’Era del Salàs, l’Alberg de la Torre (la Vall Fosca), Casa Masover, el Restaurant de Gurb i el Restaurant Els Raiers. Es posaran a la venda uns tiquets de degustació que donaran accés tant a cerveses com a gastronomia.

Pel que fa a les actuacions musicals, es podran veure dos grans grups: Sam y la empresa, i Acontrablues, una de les millors bandes europees.

Iniciativa público-privada

El Red Mountain Beer Fest s’iniciarà a dos quarts de 6 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, amb l’obertura de la barra. A les 6 s’obrirà l’espai Kids Zone, una zona amb activitats per a totes les edats, amb una exhibició de zumba per a la canalla, a càrrec de Sentbé. A dos quarts de 7 del vespre, es posarà en marxa el Country Beer Fest, i a dos quarts de 8, s’obrirà l’espai gastronòmic, amb una extensa oferta de plats i platillos dels restaurants de la comarca. A les 9 de la nit, està programada l’actuació del grup Sam i la empresa, i a les 11 de la nit, com a cloenda del festival, actuarà el grup Acontrablues + DJ.

El Red Mountain Beer fest és una iniciativa público-privada, concebuda amb la finalitat de dinamitzar el territori i crear una plataforma des d’on visibilitzar i promocionar els productes i els productors del Pirineu, que amb les seves empreses i obradors contribueixen a mantenir una economia viva i creadora de llocs de treball qualificats.

Sala de concerts

La Fàbrica de cervesa artesana Ctretze s’ha consolidat, en només quatre anys, com a sala de concerts de referència al Pallars, amb programació estable d’actuacions en directe i propostes per a tot tipus de públics. Ctretze elabora 70.000 litres de cervesa a l’any. Al Red Mountain Beer Festival d’enguany hi col·laboren APAT (Associació de professionals de l’ambit turístic), Al teu Gust Aliments del Pallars, Diputació de Lleida, Consell comarcal del Pallars Jussà i Vine al Pallars Viu el Jussà.