5.527 persones han passat per la Batllia per votar per dipòsit judicial abans del tancament a la una del migdia. Això significa un lleuger retrocés, de quatre dècimes, respecte a les comunals d’ara fa quatre anys: un 22%. La parròquia amb un percentatge de vot més alt per a aquesta modalitat ha estat Ordino.

Fins aquests comicis, el vot judicial a les comunals havia anat en augment progressivament des del 2003. En aquelles eleccions comunals  va suposar el 12,5% del total del cens electoral. Un percentatge que va augmentar sensiblement quatre anys més tard, al 2007, quant es va situar en un 19,8%. L´augment no es va aturar i a les comunals d´ara fa quatre anys va pujar fins el 23,6%.

De fet, votar a la Batllia és ja una opció que contempla un bon número de ciutadans i que també s´utlitza a les eleccions generals. Les darreres, al mes de març, un 23% de votants van elegir aquesta via per exercir el seu dret, tres punts per sota de les anteriors, al 2009, quant un 26% dels electors van votar a la Batllía. Finalment a les generals del 2005 un 23% del cens va elegir votar a la Batllia.

1 comentari

  1. Esperem que no baixi la participació en aquestes eleccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada