Més de 400 persones es manifesten per defensar els drets de jubilació dels funcionaris

Més de 400 persones, -entre 500 i 600 segons els sindicats-, s’han manifestat aquest dilluns davant de l’edifici administratiu del Govern per defensar els drets de jubilació dels funcionaris. La concentració, convocada pels sindicats de la Policia, també ha comptat amb la participació de Bombers, duaners, funcionaris del centre penitenciari, però també ha tingut el suport de plataformes ciutadanes i de l’USdA, que han reivindicat una millora dels drets laborals de tots els treballadors. Es tracta de la primera manifestació de funcionaris que viu el país, i s’han pogut escoltar consignes demanant la dimissió del cap de Govern i del ministre de la Funció Pública, que han qualificat de mentiders, de fomentar l’amiguisme i de només tenir-los en compte quan vénen eleccions. Els líders sindicals també han reclamat una llei de responsabilitat política i han qualificat la manifestació de ‘mostra de patriotisme’ i un ‘acte de demostració de qui és el poble’.

Més de 400 persones s’han concentrat aquest dilluns al migdia davant del Govern per tal de defensar els complements de jubilació que gaudeixen els funcionaris, començant pels dels policies, que són els que han convocat la manifestació. El vicepresident del SIPA, Joan Comella, ha valorat molt positivament la concentració, ja que ‘s’ha convertit en un clam ciutadà i no només dels funcionaris’, i perquè s’han superat totes les expectatives, ja que preveien unes 300 persones, i segons l’organització, s’ha arribat gairebé a les 600. Comella ha assegurat que no s’ho esperaven i que no estava previst ni haver de tallar el carrer.

A la manifestació s’han vist pancartes defensant els drets dels treballadors, un codi de relacions laborals just, i han acusat el Govern de ser un ‘mentider’, de no estar al servei de tothom i de ser ‘la primera empresa que incompleix les lleis’. Els representants sindicals també han reivindicat la creació d’una llei de responsabilitat política, per tal que els governs anteriors assumeixin la seves parts de culpa. Les consignes anaven encaminades a demanar la dimissió de Toni Martí i de Jordi Cinca, i a assegurar que la manifestació ha servit per demostrar que ‘s’ha acabat tenir tanta por’ i que ‘el poble mana’.

Des del SIPA, Joan Comella ha dit que és aviat per definir què faran a continuació, però esperen que el Govern faci un canvi en el seu plantejament i els contacti. En aquest sentit, ha assegurat que s’asseuran a negociar sempre i quan les dues parts parteixin de zero en igualtat de condicions, i a partir d’aquí es pugui debatre què es pot fer per cada banda. Comella també ha dit que el fet que els sindicats de funcionaris majoritaris, l’Apaag i el SEP, no s’hagin sumat a la manifestació ‘no ens treu força’ i que respecten totalment les seves decisions’.

De la seva banda, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha celebrat que tots els treballadors estiguin units ‘perquè ara defensem els drets dels funcionaris i d’aquí a quatre dies haurem de defensar les jubilacions de la CASS’. En aquest sentit, ha assegurat que ‘ara ens volen fer creure que no hi ha diners, quan el que han fet és expoliar la CASS amb les pensions no contributives’.

A banda de policies, la manifestació també ha comptat amb membres del Cos de Bombers, de la Duana i del Centre Penitenciari, i de plataformes ciutadanes com AD800.

2 comentaris

  1. tambien personas en paro,no solo hubieron funcionarios,la union hace la fuerza,hoy por ellos ,mañana por los derechos de los parados,amas de casas,empleados de cualquier oficio,todos somos trabajadores,y tenemos unos derechos,sin que nadie nos mangonee,ya esta bien de ser siempre los de abajo,los que han de salir perdiendo.

  2. alguns dels 3441 menbres d’Anem per feina Andorra tambe han estat a la manifestacio per defensar els nostres drets

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES