Amb l’inici del curs escolar 2015-2016 als centres de primària de l’Alt Urgell, s’ha posat en funcionament també el servei del transport escolar, gestionat pel Consell Comarcal. D’aquest servei en faran ús més de 400 nens. Hi haurà 15 línies operatives, les mateixes que el curs passat.

Les 15 línies que cobriran el servei de transport escolar a la comarca seran les que sortiran d’Argestues, Bescaran, Cabó, Calbinyà, Castellbò, Coll de Nargó Civís, Estamariu, la Parròquia d’Hortó, Lles de Cerdanya, Ogern, Peramola, Prullans, Toloriu i Tuixent. Abans d’arribar a la seva destinació, hauran fet parada en gairebé 50 nuclis de població.

La majoria de les línies convergiran a la Seu d’Urgell, però algunes altres tindran com a destinació les escoles d’Organyà, Oliana i Tuixent. Els desplaçaments sumaran més de 800 km diaris, una xifra que s’explica per la gran extensió de l’Alt Urgell —és la segona comarca de Catalunya en superfície— i per la dispersió de la seva població.

D’altra banda, també ha reprès la seva activitat la cuina de l’INS Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, gestionada pel Consell Comarcal a través de l’empresa pública IAUSA i que dóna servei als centres educatius Els Minairons, Taller Claror, Castellciutat, Sant Esteve d’Alàs i Cerc, Rosa Campà de Montferrer, Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, Sant Climent de Coll de Nargó, a l’escola i a l’INS La Valira, aquest darrer de nova creació, a més del mateix INS de secundària Joan Brudieu. El Consell gestiona també la cuina de l’Escola Pau Claris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada