L’Alt Urgell va recuperant la normalitat pel que fa al subministrament elèctric després dels talls provocats des de diumenge passat a causa del temporal de neu i que han arribat a afectar més de 3.000 abonats. Tot i així, a migdia d’avui dimarts, encara es comptabilitzen 440 abonats sense llum, segons dades facilitades per la companyia Endesa.

A hores d’ara, els municipis més afectats són Montferrer i Castellbò, la Vansa i Fórnols, Coll de Nargó i les Valls d’Aguilar. Gairebé la totalitat dels 13 nuclis de població de la Vansa i Fórnols es troben encara sense subministrament elèctric i, en aquest cas, també tenen problemes en la xarxa telefònica, tant fixa com mòbil. A Montferrer i Castellbò els nuclis sense subministrament són Albet, Seix, Santa Creu, Sant Andreu, Turbiàs, Carmeniu, Vilamitjana, Vila-rubla, Solans, Guils, Pallerols, Cassovall i Avellanet. A Coll de Nargó es troben sense llum els nuclis de Gavarra, Montanissell, Aubàs i les Masies. Altres municipis afectats són Cava, on es manté el tall de subministrament al nucli del Querforadat; Fígols i Alinyà, que té sense llum els nuclis d’Alinyà i Voloriu.

Durant aquest matí, Endesa ha traslladat a diversos municipis de l’Alt Urgell un total de 8 generadors com a solució provisional mentre no es restableixin les avaries a les línies. Alhora, tan bon punt ha disposat d’autorització, la companyia ha començat la supervisió de les línies mitjançant helicòpters per tal de detectar els punts i les causes dels talls de subministrament.

Des que van aparèixer els primers problemes en el subministrament elèctric, diumenge a la nit, els ajuntaments dels municipis afectats estan treballant intensament per resoldre la situació i es mantenen en contacte permanent amb la companyia i amb els serveis territorials del departament d’Indústria, així com també amb el Consell Comarcal, que és l’ens que coordina la informació de l’operatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada