Més de 3000 infants participaran a la 45a Trobada de Corals Infantils de Catalunya

Uns 3.000 nens i nenes de més d’un centenar de corals de Catalunya, València, Mallorca i la Catalunya Nord, participaran a la 45a Trobada General de Corals Infantils de Catalunya, que tindrà lloc el proper 13 de maig a les 18h al Palau Olímpic de Badalona, interpretant la cantata Set dies que van canviar el món, composta expressament per a l’ocasió pel compositor Antoni Ros-Marbà sobre text de l’escriptor Ramon Solsona.

L’esdeveniment, que cada cinc anys organitza el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, també comptarà amb la participació de la cantant Nina i la JONC Filharmonia, sota la batuta de Manel Valdivieso.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha presidit aquest matí la roda de premsa de presentació, ha assenyalat que “aquesta tradició, que té 150 anys i que va començar al voltant del concepte de la fraternitat, el Secretariat ha aconseguit que sigui plenament moderna. El mèrit d’aquestes cantates és que aquesta gran tradició també la puguem admirar com a fet cultural modern i contemporani”.

El president del SCIC, Manel Cubeles, ha explicat que “la trobada general és l’acte en què tots els cors que tenim federats a Catalunya es troben cada cinc anys per fer una estrena conjunta”.

El compositor Antoni Ros-Marbà, autor de la música de la cantata Set dies que van canviar el món, ha manifestat que “cada cantata és un repte nou, és com pujar una muntanya, una muntanya difícil. I el fet d’haver-ne fet dues anteriorment representava que calia agafar uns camins completament diferents”.

L’escriptor Ramon Solsona, autor de la lletra de la cantata, ha explicat que la cantata descriu una paròdia de la creació del món i durant set dies la primera tribu de la humanitat va inventant una sèrie de coses: el llenguatge, el pa amb tomàquet, els números, els balls moderns (el mambo, el cha-cha-cha i el rock and roll), l’amor, la mandra i el futbol”.

Montserrat Cortiella, en representació de la JONC Filharmonia, ha agraït que el SCIC contactés amb ells per col·laborar amb la cantata. “Com a orquestra de joves que és també s’ho han passat bé preparant-la i gravant-la”, ha conclòs.

Vídeo promocional de la trobada: http://www.youtube.com/watch?v=aCkYP-RcnRg

Per Ens de comunicació / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES