uda-infantsl

Durant tota la jornada d’avui s’està desenvolupant La Universitat dels Infants, un projecte de responsabilitat social universitària que consisteix en l’obertura de la Universitat d’Andorra (UdA) als infants. L’activitat central és l’organització d’un congrés, que tracta sobre La ciència a la vida quotidiana, al qual participen més de 300 alumnes de tercer cicle de primera ensenyança de l’Escola Andorrana, d’11 i 12 anys.

L’esperit de La Universitat dels Infants és obrir l’UdA a la societat per promoure l’interès per la ciència i la recerca, i estimular la divulgació científica entre la mainada, tot superant les barreres i els estereotips sobre la inaccessibilitat del saber científic. Es vol estimular la participació activa dels nens i fomentar la transferència i difusió de coneixements tècnics, de manera lúdica, atractiva i propera.

Els objectius s’articulen a partir de tres grans eixos: universitat, ciència, i relació amb les escoles: divulgar i apropar el coneixement científic i investigador als nens i nenes, fomentant espais de diàleg en els quals puguin manifestar les seves inquietuds; potenciar la relació universitat-escoles; establir una relació més estreta amb totes les escoles de primera ensenyança del país.

El projecte La Universitat dels Infants, que s’emmarca en la commemoració dels 25 anys d’ensenyament superior a Andorra, l’ha dissenyat la Universitat d’Andorra amb el Ministeri d’Educació i Joventut, i amb la col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada