Més de 300 alumnes urgellencs rememoraran les pistes històriques de la Seu d’Urgell

Ciutat-del-BasquetMés de 300 alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles de la Seu d’Urgell recordaran aquest divendres 24 d’octubre a través d’una activitat esportiva les diferents pistes de bàsquet que ha tingut la ciutat al llarg dels darrers 50 anys. Aquesta activitat s’inclou dins del programa commemoratiu de la Seu d’Urgell com a Ciutat del Bàsquet Català 2014.

L’activitat té com a objectiu simbolitzar la unió dels 50 anys de bàsquet a la Seu d’Urgell amb els nens i nenes de la ciutat. És per aquest motiu que s’ha organitzat un recorregut que passarà per totes les pistes, tant les que encara existeixen com les que ja no, on s’hi ha practicat i s’hi practica bàsquet. 

El tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca, manifesta que “aquest acte permet recordar els espais emblemàtics que han acollit partits de bàsquet a la Seu d’Urgell des de fa 50 anys, i donar també el protagonisme que mereixen els centres educatius urgellencs i els seus alumnes”. Biosca afegeix que “es tracta d’unir, de manera simbòlica, el passat amb el present i el futur de l’esport a la nostra ciutat”. 

Per la seva part, el president del comitè organitzador Ciutat del Bàsquet Català 2014, Antoni Ferraz, afirma que “des del Comitè Organitzador i dintre de tots els actes commemoratius que se celebren, aquest esdeveniment vol donar-li força al nostre esport entre els escolars de la ciutat i deixar un record a tots els participants d’aquesta celebració amb el regal d’una pilota de disseny exclusiu”. 

Aquest recorregut constarà de 5 trams diferents que uniran les antigues pistes de bàsquet amb les actuals que serà completat per un total de 25 nens que portaran una pilota commemorativa de la Ciutat del Bàsquet 2014, repartits en 5 relleus de 5 alumnes, un de cada centre educatiu. Els rellevistes recorreran cada tram corrent a ritme suau i sense necessitat de botar la pilota tota l’estona i aniran equipats amb la samarreta commemorativa de la Ciutat del Bàsquet 2014. 

Recorregut: des de la plaça del Camp del Codina fins al Palau d’Esports 

El recorregut del primer relleu s’iniciarà a les 10.30 hores des de l’actual plaça del Camp del Codina de la Seu d’Urgell, lloc on antigament hi havia hagut una pista de bàsquet. Des d’aquí, el primer relleu de cinc nens arribaran fins al col·legi La Salle. El segon relleu dels alumnes anirà des de La Salle fins a la pista de l’antic càmping. El tercer relleu recorrerà des del càmping fins al Seminari. El quart ho farà des del Seminari fins al pavelló poliesportiu municipal. 

Palau d’Esports 

El cinquè i darrer relleu anirà des del pavelló poliesportiu municipal fins al Palau d’Esports, entrant per la rampa d’accés a la pista de bàsquet. L’arribada dels darrers rellevistes al Palau d’Esports està prevista a les 10.45 hores on seran rebuts per tota la resta d’alumnes i les autoritats municipals i del bàsquet català. Les autoritats que prendran part d’aquest acte seran el president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa; el tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca; el president del comitè organitzador Ciutat del Bàsquet Català 2014, Antoni Ferraz; el president del Sedis Bàsquet, Pere Porta; i el president de la Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril. 

En l’acte al Palau d’Esports, els alumnes que hauran culminat el darrer tram del recorregut lliuraran les pilotes de bàsquet a les autoritats per tancar l’activitat amb una botada col·lectiva.

L’acte finalitzarà amb un esmorzar amb coca i xocolata per a tots els alumnes i se’ls regalarà la pilota commemorativa de la Ciutat del Bàsquet Català.